Екипът на Dama.bg ви предлага една много ефикасна диета срещу така неприятния целулит. За нея не са ви нужни кой знае какви средства. Продължителността й е един ден, повтаря се всяка седмица по веднъж. Нискокалорична е и позволява на жените да се отърват от един свой излишен килограм всеки път. Ястието, което преобладава в нея, е оризът. Всъщност, другото й име е оризово-зеленчукова диета и освен за целулит, тя помага и за прочистване на организма от токсини и други вредни вещества. Е, няма да ви бавим повече – ето я и нея:

Закуска - оризови ядки и кисело мляко

Към 125 гр. нискомаслено кисело мляко се прибавя една ч.л. мед. Разбърквате и добавяте 1 ч.л. лимонов сок, 2 с.л. оризови ядки и ½ банан, нарязан на шайби. Консумирайте след разбъркване.

Обяд – зеленчукова супа с ориз

Необходими са ви: 50 гр. целина (керевиз), нарязан на ситно, 75 гр. нарязана червена чушка, 100 гр. моркови, нарязани на шайби, 125 гр. брюкселско зеле, 125 гр. броколи, отделени на розички.

Сложете 1 с.л. олио в тиган и запържете една малка глава лук, нарязана на дребно. Към него добавете и зеленчуците, заедно със 100 гр. пасирани домати и 250 мл вода. След като заврат, сложете едно кубче зеленчуков бульон. Оставете ги да врат още 20-30 минути. През това време задушете 30 гр. пълнозърнест ориз. Добавете го в супата, като предварително сте го изцедили. Накрая се добавят черен пипер и сол на вкус.

Следобедна закуска – вафли от екструдиран ориз

Вземете си две такива вафли и ги намажете с извара. Отгоре поръсете с червен пипер и 1 с.л. нарязани перца от пресен лук.

Вечеря – пилешко бяло месо, покрито с къри сос

30 гр. пълнозърнест ориз се сварява. След това взимате 125 гр. пилешко филе и го нарязвате на ивици, които после ще подправите с черен пипер и сол. Месото се запържва в предварително загрял тиган с 1 с.л. зехтин. Поръсете с 1 ч.л. брашно и 1 ч.л. къри на прах. Задушете за две минути. Към него прибавете 75 мл нискомаслено мляко и оставете още 2-3 минутки. Нарежете на ситно един стрък пресен лук и 100 гр. броколи. Последните сварете за около пет минути в 3 с.л. вода. Добавете зеленчуците към пилешкото месо и къри соса. Оставете 2 минути да врат и сервирайте върху вече сварения ориз.

Е, убедихте ли се в предимствата на диетата? Надяваме се тя да подейства на организма ви и много скоро да получите очакваните резултати.

Добър апетит!