X

Есенен научен форум ще разкаже за "вечната любовна история"

от в 16:10 на 26.09.2017 в Здраве и спорт | Женско здраве


Есенен научен форум ще разкаже за "вечната любовна история"

Есенен научен форум ще разкаже за

Научен форум през октомври събира светила на репродуктивната медицина

Над 300 делегати ще вземат участие в ХI Софийски симпозиум по репродуктивна медицина. Най-голямото научно събитие в сферата на репродуктивното здраве в България ще се проведе на 20 и 21 октомври 2017 г. в хотел „Маринела“ в София и се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Традиционно събитието привлича за участие световните величия в областта на репродуктивното здраве и единадесетото му издание няма да разочарова участниците с очаквано богата научна програма и участие на водещи чуждестранни и български лектори. 

Двудневната програма на събитието е разпределена в специализирани сесии за асистирани репродуктивни технологии, фетална медицина, бременност и раждане, ендоскопска хирургия и модул за акушерки. Изключителен интерес предизвиква сесията, свързана с асистираните репродуктивни технологии. Проф. Рой Хомбург ще направи „Поглед в кристалната топка – инвитро през 2027“. Проф. Юха Тапанайнен ще разкрие своя научен опит и какви са „Най-сигурните маркери за яйчниковия резерв“. Заедно с проф. Силадитя Батахарая участниците на форума ще търсят „Има ли доказателства, че биомаркерите подобряват резултатите от инвитро“. Ще бъде представена и „Вечната любовна история – прогестерон и ранна бременност“.

По време на сесията, посветена на бременността, международно сертифицирани специалисти от Кралския колеж по акушерство и гинекология в Лондон ще демонстрират най-модерните техники при ултразвуковия скрининг и пренаталната и феталната диагностика. В тази сесия делегатите на събитието ще очакват и директното включване от Лондон на проф. Кипрос Николаидес, пионерът на феталната медицина в световен мащаб. Предвиден е и hands on workshop за инвазивни вътреутробни операции на плода.

Заедно с изключително богатите теми, презентации и интересни казуси от медицинската практика, програмата включва още специална сесия, на която за поредна година ще се използват възможностите на телемедицината – ще бъде излъчена операция на живо от операционното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Организаторите са предвидили и теми, свързани с най-добрите медицински практики от света на генетиката.

Темите на форума са с практическа насоченост и дават възможност на делегатите да провеждат дискусии и да участват в практически семинари. Такива са включени и в панела за акушерки, който е част от програмата на събитието за втора поредна година. След участието на над 80 представители на тази специалност през миналата година, тази се очаква интересът да е по-голям. „Ролята на акушерката в съвременните АГ и неоналогични грижи“ ще обсъждат акушерките, които са до пациентките и новородените от поемането на първия им дъх.

Организаторите признават, че обширната зала за събитието вече се пълни с регистрирани делегати, а за тези, чакащи последния момент да се запишат, възможност има все още на сайта на ХI Софийски симпозиум по репродуктивна медицина. За директна регистрация е достъпен и следният линк.Теми   женско здраве | Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.