Легендата на италианската музика Ерос Рамацоти обяви на официалната си страница във Фейсбук, че записите по новия му албум са почти готови.

Дискът трябва да излезе през пролетта, точно когато се очаква да се роди и първият син на звездата. Според приближени до изпълнителя, албумът е вдъхновен в по-голямата си част от щастливото събитие и ще бъде посветен на бъдещия наследник.

Записите по албума са осъществени в последните две години в Милано, Рим и Лос Анджелис заедно с продуцента Клаудио Джудети, с когото Ерос е работил многократно досега. Остава им единствено да запишат вокалите за испанската версия на диска, след което да пристъпят към финалното миксиране и мастериране. И този път Рамацоти няма да изневери на стила си, като и сега албумът ще бъде издаден едновременно на италиански и испански.

“Здравейте приятели, oт две години работя по новия си албум. Повярвайте ми, проектът е много интересeн – с всяка нота, дума и звук”, пише Ерос във Фейсбук. “Kакъв е резултатът? Това ще го отсъдите самите вие. Ще ви държа в течение за всичко най-интересно до излизането на албума с още новини. Прегръщам ви и благодаря за това, че ме подкрепяте.”

Тази година се очаква да бъде паметна за италианския изпълнител - първо през пролетта ще се роди синът му, след това ще зарадва феновете си с нов албум, а през есента ще стартира и световното му турне, с което Рамацоти ще отбележи 30-годишния си юбилей на сцената. Обиколката, разбира се, ще премине и през София, като на 26 септември в столичната зала “Арена Армеец” Ерос ще зарадва и всички родни фенове. 

Продажбата на билетите вече стартира в мрежата на Eventim, като ценовите категории са цели шест. Най-евтините билети са по 60 лв., а най-скъпите -120. 

Всичко най-любопитно около гостуването на Ерос Рамацоти, може да следите в официалната страница на концерта във Facebook: www.facebook.com/ErosLiveInSofia.