По време на снимките на филма “Бързи и яростни 7” трагично загина една от най-големите звезди на поредицата – Пол Уокър.

Създателите на филма бяха изправени пред трудния избор дали да продължат да снимат лентата по оригиналния сценарий или да го променят и да заснемат сцените без Пол. В крайна сметка те решиха с помощта на различни техники да съживят актьора за последната му роля.

Продуцентите на “Бързи и яростни” се обърнали към новозаландската компания WETA Digital, която да пресъздаде героя на Уокър. Най-известният проект, по който са работила WETA е “Властелинът на пръстените”.

Незаснетите сцени са направени от братята на Пол – Коди и Калед. От там нататък всичко е довършено с помощта на компютърни технологии, подходящо осветление и много талант.

Екипът реално е използвал телата на двамата братя, върху които е поставил компютърно генерирано изображение на Пол.

На двете снимки по-долу можете да видите как Коди в ролята на брат си и резултатът, който се е получил след това. Можете ли да повярвате, че това не е Пол?

Коди е близък с екипа на “Бързи и яростни” от 11-годишен. По това време по-големият му брат печели ролята на Брайън О'Конър и води брат си често на снимачната площадка. 

По-големият брат на загиналия актьор – Калеб, също участва лентата. Той е изиграл някои от екшън сцените, които е трябвало да бъдат довършени. Неговата работа е била основно в Абу Даби.

Интересен е фактът, че нито Коди, нито Калеб са имали някакъв опит като актьори, преди да им се наложи да заместят брат си.