Красива и достолепна Европа заблестява в безброй светлини по време на Коледните и Новогодишните празници. В следващите редове ще ви представим някои от най-красиво украсените градове. Насладете се на тази магическа атмосфера, макар и предадена само чрез снимки!

1. Шанз-Елизе, Париж

Още от 25 ноември Париж е украсен и навсякъде се усеща коледната атмосфера. След като Коледа вече мина, Париж, и особено най-красиво украсената му улица – Шанз-Елизе, е в очакване на Нова година. На тази улица е разположен и основния коледен базар във френската столица. Всеки ден децата могат да се срещнат с Дядо Коледа, който е там със своята шейна, за да изслуша желанията на всички малчугани. Тук е разположена и гигантска ледена пързалка, която допълва приказната атмосфера по време на Коледа и Нова година на Шанз-Елизе. Коледният базар ще работи до 5 януари 2014 г.


2. Площад Навона, Рим

Навона е най-популярният площад в Рим. По Коледа, обаче, се превръща и в най-красивия римски площад. Окъпаният в коледни светлини площад, прави Рим още по-предпочитано място за празнуване на Нова година с любимия човек. На площада е разположен и традиционния коледен базар, който ще работи до 6 януари 2014 г. В привлекателните сергии можете да намерите всевъзможни вкусотии (печени кестени, халва, шоколади, горещи напитки), невероятно красиви коледни фигурки и разнообразни подаръци.


3. Площад в Стария град, Прага

Коледният базар в Прага се разполага именно на този площад и както всяка година, и тази е окъпан в светлини и магия. Дървените автентични играчки са навсякъде и в най-различни форми, превръщайки се в интересен подарък за малки и големи. В някои от коледните къщички на базара се предлага „грог” – типична чешка напитка, която се приготвя от чай с ром. Грогът се оказва много добро попълнение към вкусните наденички и други традиционни чешки ястия. В центъра на площада е разположена коледната елха. Базарът е отворен само до 1 януари.


4. Oxford Street, Лондон

Светлините, които украсяват улицата, са с дължина близо 2 километра – 750 000 LED лампички. Популярната улица по това време на годината е и терен за коледния базар, който обаче е отворен само през декември, и то не през целия месец.


5. Plaza Mayor, Мадрид


Главният площад в Мадрид омайва посетителите с невероятната си коледна атмосфера и всевъзможни интересни неща, които се продават в сергиите на коледния базар. Така украсен и осветен, площадът ще oстане до 6 януари 2014 г. Традиционно на Plaza Mayor се поставя макет или по-скоро интерпретация на Христовото раждане, което изглежда невероятно автентично и красиво.


6. Grand Place, Брюксел

Това определено е един от най-красивите площади в Европа, а по Коледа и Нова година, грее в милиони светлини, още по-прекрасен от всякога. На площада са разположени 240 къщички, които формират ежегодния коледен базар. Има нещо магическо в европейските коледни базари. Атмосферата, която цари на тях, е толкова неподправена, че човек се пренася сякаш в друго време.

 

Екипът на Dama.bg ви желае незабравимо посрещане на 2014 г!