Екип от 100 учени, сред които архитекти и урбанисти, са се заели с тежката задача да предрекат как ще живеят хората на земята през 2116 г. Техните предположения звучат като фантастичен роман. 

Според експертите в бъдеще, благодарение на дронове, всички сгради ще могат да бъдат премествани, което означава, че човек ще може да вземе за почивката си целия си дом. Забравете за Малдивите и Бали, екзотичните дестинации вече ще бъдат извън нашата планета. Според специалистите след 100 години колонизацията на Луната и Марс ще бъдат факт и пътнически самолети ще извършват полети именно до тези дестинации.

По това време хората ще живеят в небостъркачи, но вкопани в земята, до 25 етажа надолу. Любопитните локации за живеене обаче не свършват до тук. Ще бъдат създадени и така наречените "балонени" градове под водата ...

3D принтираната храна, което е възможна и в наши дни, ще се превърне в начин на живот, като всеки ще може да си "сваля" различни ястия от любимите си шеф-готвачи и да си принтира техните предложения само за секунди!

Освен това 3D принтирането ще се развие до такива размери, че хората ще имат възможност да си принтират цели къщи и дори обзавеждането към тях ...

"Умни" LED стаи ще оцветяват стените, подовете и стените според настроението ви. 

Любопитно, нали? Споделете с нас в коментар колко от тези планове смятате, че ще се осъществят.