50-годишният Джордж Приор от Лос Анджелис реши да се подложи на интересен експеримент, който включва консумирането на по 10 кенчета "Кока-Кола" дневно в продължение на един месец. Идеята на американеца е по този начин да провери как напитката влияе на здравето му.

Джордж Прайър заснел експеримента сам под формата на видео блог, където описва как се чувства след даден период от време, пиейки газираната напитка.

След експеримента Джордж установява, че е качил почти 13 килограма, а кръвното му скочило до опасното 145/96. Освен това той изпитвал силно желание да яде сладко, въпреки че приемал по 350 грама захар на ден от Колата, пише британският вестник "Телеграф".

"Направих го, за да обърнат внимание на това колко захар всъщност поглъщат хората. Трябва да сме наясно с ефектите на прекомерното ползване на захар. Наистина не бих повторил този опит. Не ми харесва да съм толкова дебел", допълва Джордж.

По-рано тази година Световната здравна организация посъветва хората да намалят наполовина количеството на захарта, което консумират всеки ден.