Вчера вечерта се проведоха традиционните награди на БГ радио. За трети пореден път те бяха връчени в Благоевград.

Криско и Михаела Филева бяха избрани за БГ изпълнителите на годината.

Детето чудо Крисия и акомпаниращите я Хасан и Ибрахим, получиха наградите за трио и видеоклип на песента "Планетата на децата". Криско взе две статуетки като изпълнител и в категорията БГ-песен за "Видимо доволни", която изпълнява заедно с Мария Илиева.

На Михаела Филева явно й върви в Благоевград, както каза самата тя, след като също взе две статуетки-за изпълнителка и за текст на песента "Знам".

За албума си "Защо", с две статуетки от Благоевград си тръгна и неостаряващата група БТР - за БГ-Група .

Призът за БГ-Дебют отиде при Жана Бенгердорф, а в категорията БГ-Вдъхновение бе отличена Тони Димитрова. Статуетката й бе връчена в Бургас, тъй като тазгодишната церемония се провеждаше едновременно на две сцени - в Благоевград и Бургас.

Водещ на 13-та церемония на БГ радио бе Рафи. 

На сцената в Благоевград пяха БТР, "Легендите", Графа, Рут Колева, Жана Бергендорф, EAST 17, Михаела Филева и други изпълнители.

Изненадата бе "Легендарна група", сформирана от Стенли, Йордан Караджов от "Сигнал", Константин Марков от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров, който бе на барабаните. Те изпълниха микс от осем от най-емблематичните песни на групите си.

Източник: Блиц