Лошото момче на руското кино, Димитрий Нагиев, е не просто звезда в руския шоубизнес. Той е един от най-известните и обичани актьори и водещи. Така, благодарение на образа на бруталния мъжкар, който медиите му налагат, жените го обожават, а мъжете искат да приличат на него! Ето, какво сподели самият той по повод днешните мъже и как според него трябва да бъдат отгледани от своите майки те:

Днес жените постоянно се оплакват, че около тях нямало истински мъже. И какво се очаква от нас - да ги съжалим?

Но, когато станат майки нямат нищо против да ги възпитават като момиченца, нали? Да ги лигавят докато тръгнат на училище, да изпълняват всяка една прищявка, да изпадат в истерии, когато си ударят ръката или ожулят коляно... А недей си Боже, ако милото то се покатери по-високо, отколкото му е позволено от мама и залитне... "На мама златото, удари ли се много?". И какъв да е резултатът, като се има предвид, че до петгодишна възраст ги обуват с къси панталонки и ги хранят все едно със златна лъжичка? 

Естествено, че и резултатът ще е логичен: капризни "момченца" с хлътнали гърди, модерни кецове и лачена чантичка, тип диагоналка, за които единственото, което е важно, е как родителите им да натрупат богатство поне за един военен завод.

Какво е включено в понятието „мъж“?

Най-важното е, че мъжът трябва да е силен. А това какво означава?

Ами ясно и простичко казано, да взема бързи решения и да носи пълна отговорност за същите тези решения.

И тук изниква един въпрос към родителите: "Синът ви научен ли е да взима самостоятелни решения и може ли да поеме отговорност за действията си?" 

Да вземаш решения и да носиш отговорност за тях, са двете страни на един и същи медал. Свободата от една и ограничаването й от друга. Например как смятате - ако един мъж вземе някакво решение, но не носи отговорност за тях, а остави това на жена си, то това мъж ли е? Естествено, че не, това си е истинско мамино детенце! 

Когато обаче, мъжът не взема решения сам, но по една или друга причина носи отговорност за тях, то това не е мъж, а мъжленце. Така нареченият мъж под чехъл.

Свободата започва със самоограничението.

Една известна източна поговорка гласи: „Първи пият вода камилите, защото нямат ръце. Втори пият мъжете, защото нямат търпение. Последни пият жените“.

Така, в адекватната схема за възпитание, правилата трябва да са по-различни: „Най-хубавото - естествено, на мама. Защото тя е момиченце. След това на котката, защото е безпомощна и зависи от нас. А после сме ние с теб. Защото сме мъже“.

На каква възраст детето става мъж?

Точно тогава, когато осъзнае себе си като личност. Или иначе казано - на 3 години!

Да, мили мои мами. Още на три годинки вашето малко момченце е или мъж, или при него започват полови изкривявания. И запомнете, че колкото повече се отнасяте с него не като с мъж, а като с момиченце, толкова повече ще се засяга мъжкото му начало. А всички потиснати и неправилно развиващи се мъжки инстинкти, по-късно ще се проявят под формата на агресия, извращения, ненавист или тотално неуважение към женския пол...

Когато детето ви стане на 3 годиники му повтаряйте „Ти си мъж". И започнете да го учите на думите „Длъжен си!“. Нямате представа колко много жени, а и самият той ще са ви благодарни след време!

Тъжно е, но е факт, че вашите фрази като „искам да го направиш както ти казвам и не ме интересува нищо повече!“ или „казах така, защото си длъжен“ водят до развитието на социопатична личност. Огледайте се и ще видите тълпи от мъжленца, неспособни да се накарат да направят каквото и да било действие.

Запомнете, че един истински Мъж, а не женчо, е длъжен:

  • Да може да търпи.
  • Да може да преодолява себе си.
  • Да умее да греши.
  • Да умее да бъде нежен.
  • Да умее да бъде груб.
  • Да умее да бъде различен.
  • Да умее да отговаря за думите и действията си.
  • И най-важното - да умее да бъде Мъж! 

Да, към детето трябва да се отнасяте като към възрастен. Това, разбира се, не значи да не си играете с него, да му опрощавате всяка грешка, да не бъдете нежната и любвеобвилна майка и да не му се усмихвате.

Детето е дете и като всяко едно и то има правото да греши. Момчето изследва света наоколо и неговите граници. Знаете ли защо мъжете приличат на деца? Защото мъжете също преместват границите на този свят. Момчето не трябва да бъде наказван за грешките си. Те трябва да бъдат поправени. От него самия и то самостоятелно, но и с ваша помощ понякога.

-  Миличък, това е твоята стая.  Ти трябва да се грижиш за нея, защото щом сам разхвърляш, сам трябва и да я подреждаш. 
- Мама също е момиченце. Колкото повече ѝ помагаме, толкова по-доволна ще бъде тя и няма да мрънка.
- Прекалил си - трябва да понесеш последиците от действията си! 
- Ти можеш всичко сам! Не го забравяй!
- Ти на първо място си защитник на семейството!
- Не забравяй - ние сме едно цяло.
- Ако има проблем, значи има и решение.

Така че, мили дами и майки, отгледайте от синовете си истински мъже! Отгледайте мъже, с които след време да се гордеете и с които след време да искат да бъдат истинските жени. Отмина времето на барби-бой - той вече бе отгледан от някоя ваша предшественичка... А и кой знае, може би точно вие сте омъжена за такъв...

 

Източник: Тhejizn.com