Веднага след Парада на руските държавни шампиони в Арена Армеец, у нас ще дойдат и най-великите имена във фигурното пързаляне, водени от властелина на леда – самия Плюшченко.

Евгени Плюшченко е от онези спортисти, за които не съществуват подходящи епитети или определения. Той е най-големият майстор в света на фигурното пързаляне и вече се надпреварва само и единствено със себе си. Подобрил е всички рекорди, извоювал е четири Олимпийски отличия в една от най-трудните зимни дисциплини и е на път да стане единственият спортист с медал от пет състезания от този клас с участието си в Пьончан (Южна Корея) през 2018 г.

След травма и кратко оттегляне от леда той отново е на върха: "Защо искам да продължа ли? Просто искам да направя нещо наистина невероятно. Нещо, което е невъзможно да бъде повторено. Никой фигурист не е участвал на пет Олимпиади. А аз мисля дори за медал", заяви Плюшченко, цитиран от БТА.
По пътя си руският фигурист е решил да отдаде заслуженото и на българските фенове на това изкуство. За целта той ще събере световния елит за една специална и приказна вечер в столичната Арена Армеец.
На 23-ти април 2016 на леда ще излязат кралете на фигурното пързаляне от Русия, Франция, Чехия, Япония. Концепцията е по-различна от тази на Парада на руските шампиони по акробатика на лед, който ще се проведе по-рано през годината в София. В „Кралете на леда“ през април няма да има българско участие, но до момента участие са потвърдили пет от най-големите и актуални имена във фигурното пързаляне, като предстои да бъдат добавени още цели 7.

Западната школа ще има своя атрактивен представител в шоуто, разбивача на женски сърца, Браян Жобер (Франция). Най-великият френски фигурист за всички времена е носител на шест медала от Световно първенство, десет отличия в Европейския шампионат и е четирикратен финалист на Олимпийски игри.

Музикалният съпровод на невероятните изпълнения на леда също няма да е случаен. Виртуозният музикант и носител на награда „Еми“, принцът на цигулката Едвин Мартон ще свири на живо, редом до фигуристите.
Самият Плюшченко обещава в следващите 2 месеца да обяви и целия състав за шоуто, както и една строго пазена музикална тайна. Нещо, което ще се случи за първи път в историята на това турне на „Кралете на леда“.
Нека всички фенове на фигурното пързаляне си запазят датата 23-ти април 2016 г., защото тогава Олимпийските игри ще се пренесат поне за една вечер в София.
Първите 1000 билета са на промоционални цени от 38 до 98 лева. ВИП билетите на леда са на цена 118 лева.
Официални каси: бензиностанции OMV, Арена Армеец, магазини Пикадили, Техномаркет, Технополис, магазини На Тъмно, билетен център НДК и официалните каси на EVENTIM.BG в цялата страна: