На фона на активната дискусия дали е редно жените да кърмят бебетата си на публични места, в интернет се появи нов феномен, т.нар. brelfie, или нова мода жени да се снимат, докато кърмят бебетата си и да публикуват снимките в мрежата.

Очаквано една от топ дестинациите за целта е Facebook. Социалната мрежа обаче има някои строги правила по отношение на голата, която може да се показва в нейните сайтове. Онлайн изданието Parents съобщава, че Facebook вече разрешава качването на снимки с кърмещи жени.

Въпреки това компанията има някои правила. Тя не позволява да се вижда целият бюст, нито дори зърната на гърдите. Тези снимки може да доведат до предупреждение до потребителя, който ги е качил в профила си, докато останалите кадри с кърмене няма да попадат под никакви санкции.

Компанията реши да изясни позицията си, която дълго време беше объркваща. През последните години има няколко истории, които разказват как Facebook е сваляла снимки на кърмещи жени, докато откровено предизвикателни кадри от купони например са оставяни без последици. Facebook уточнява, че разглежда снимките на базата на получените сигнали от самите потребители. Тоест, ако те се оплачат от снимка на кърмеща жена, но не и от откровено еротичен кадър от дискотека, социалната мрежа дори няма да разбере за наличието на втория.

Facebook вече приема, че кърменето не е основание за предупреждение или блокиране на потребителски профили, стига да са спазени горепосочените условия.

Източник: Дневник