Изпълнителят Фарел Уилямс, автор на световния хит "Happy", получи своята звезда на „Алеята на славата” в Лос Анджелис.Той описа музиката, която го вдъхновява да създава хитове като „гръбначния стълб на живота си”.

„Фарел е гений, музиката му оказва влияние върху живота на толкова много хора”, каза телевизионната звезда Елън де Дженерис по време на церемонията в Холивуд, описваща музиканта като „нежна душа”. "Написах стихотворение в твоя чест, защото си помислих, че може да направиш песен и бихме могли двамата да направим пари”, пошегува се русата водеща. 

 

Изпълнителят на хита "Get Lucky" на Дафт Пънк, композитор на "Blurred Lines" на Робин Тик и съавтор на хита "Rock your body", съвместен проект с Джъстин Тимбърлейк, отговори така: "Изключително съм благодарен за тази чест. Аз, който съм роден във Вирджиния Бийч, нямах и представа докъде ще ме доведе любовта към музиката”.

Уилямс има продадени над 100 млн. копия от песни, като от тях 10 млн. са само за супер успешния хит "Happy", който му донесе дори  номинация за "Оскар" като саундтрак към филма „Аз, проклетникът 2”. Той има и седем награди „Грами”, най-високото отличие в музикалната индустрия, включително и за дългогодишната си съвместна работа с Чад Хюго, с който създава продуцентското дуо "The Neptunes" в края на 90-те години.