За да се превърнете във Фейсбук аристократи, трябва да спазвате различни правила и норми. В насъщния текст ще уточним как не трябва да се държите в социалната мрежа.

Скука!

Всички имат нужда да бъдат харесвани и приемани, но е напълно излишно да си маскирате селфитата с описание "скука". Ако наистина сте толкова отегчени, има много по-ползотворни лекове за скуката. Например, може да вземете някоя книга. О, не, в никакъв случай не ви агитирам да я четете. Може просто да си я подхвърляте, да си напалите с нея печката и да си опечете карначета или да късате страниците и да си направите оригами.

П.П. Ако не събирате удовлетворяващ брой лайкове, може да опитате някой от следните трикове:
- Покажете плът.
- Снимайте се с малко дете или животинче.
- Добавете мотивиращ цитат под снимката.
- Рецитирайте някой текст с марка Пайнер. (Ефективно само при някои потребители.)


Клю-клю-ройтерс

Не бъдете съседката, която е подпряла ухо на стената с чаша, за да слухти в комшиите, понеже е чула Ивайло Ангелов да се дере при гола на Мексико... ъъъ, прощавайте, на Чили, и си е помислила, че се вихри скандал, за който утре ще може да разказва в кооперацията. Не цъкайте на всяка статия за светските личности. Оставете ги да си се любят, да си се карат и да си слагат силикони. Не купувайте този виртуален Жълт Труд. За вас е безплатен, но онези илюминати и масони, които го притежават, печелят пари на ваш гръб. Таковайте им - таковата и отидете да проверите докъде стигнаха карначетата.

ВАЖНО!
- Не отваряйте клипове, които изискват от вас да харесате или споделите страница, за да може да изгледате съдържанието.
- Не отваряйте линкове, които ви пращат в чата, освен ако не сте сигурни за сайта или изрично не попитате какво е това.
По този начин няма автоматично да разпространявате всевъзможни глупости и вируси и така никой няма да ви псува на ум.


Досадно-нахални-натегачи

Дами, ако не познавате даден човек и нямате абсолютно никакво намерение дори да опитате да контактувате с него, просто не го приемайте. Напълно нормално е хората, които ви добавят, да проявяват интерес към вас и да ви пишат. Не е нормално да ги приемате и никога да не общувате с тях. Ако имате общи приятели и се съмнявате, че може наистина да се познавате с лицето, просто попитайте. Да се оплаквате, че ви досаждат непознати хора, които сами сте одобрили, е като да се оплаквате, че сте си поръчали пържени картофи и са ви донесли пържени картофи.

И ако все пак не можете да укротите досадопотока, бъдете спокойни. След десетина години нахалниците ще бъдат значително по-малко.

Дон Жуан

Господа, дръжте се мъжки. Когато една жена не ви обръща внимание, просто насочете вашето в друга посока. Не я наричайте "надута к*рва", не й казвайте колко много изпуска, като не ви отразява, не я заплашвайте с връзките си с ъндърграунда, не се хвалете с коли, пари, яхти, пирамиди, фараони, тонколони и мобифони. Единственото, което постигате, е да се излагате. Уви, и за голямо съжаление, не само вас самите, а цялото мъжко съсловие.

Апокалипсис

Хората ползват Фейсбук по всевъзможни причини. Да разпускат, да търсят четвърти за белот, да опитват да ударят нещо чуждо, или да намерят съсед във Фармвил, който да им натори реколтата. Никой обаче не влиза във Фейсбук, за да бъде натоварван. Разбирам ви и ви благодаря за ясно изразената гражданската позиция и стремежа да направите света по-добър. Лайкванията и споделянията ви изхраниха цяла Африка, купиха ръкавици на пингвините в Антарктида и сега строят космическа станция на Марс, където след 20 000 години ще се пресели човешката раса.

Дайте си почивка. Споделянето на травмиращи материали, с насилие над бебета, кучета, котки и птицечовки, само и единствено трови настроението на приятелите ви. Ако ще споделяте депресиращи неща, то нека бъдат само такива, за които може да се помогне, най-малкото чрез изпращане на смс.

Парларе испански езиком, френд?

Модерно е да пишете на чужди езици, но не и когато не ги владеете. Затова вие ако говори много не език чужд, не пиши него. Така изречение звук не добър, излага вие.

П.П. По кирилицата посрещат, по глупостта скролват надолу. Имаме си собствен език, което всъщност е много яко. И затова всички, които пишат на кирилица, са готини и яки, а останалите са лузъри. Би било лицемерно да отправя апел да пишете навсякъде на кирилица, тъй като аз също шляпам на шльокавица в чата, но поне на първо време може да започнете да си пишете статусите и коментарите на кирилица.

Също така не ползвайте 4 и 6 вместо "ч" и "ш" и спазвайте елементарни стилистични правила, като поставяне на празно място след пунктуационен знак.Така изреченията ще изглеждат много по-добре.Надявам се,че ме разбирате.

 

Големи усти, малки мозъци

Много рядко нещата са такива каквито изглеждат и да си изграждате мнение за хората въз основа на Фейсбук профила им е откровено казано глупаво. Не поставяйте етикети на останалите, особено ако изобщо не сте наясно с живота им.

Патиланци

Удивително детинско е да триете хора, които познавате и които ще срещнете някога, без да имате конкретна причина за това. Премахването от приятели изпраща едно много пасивно-агресивно послание, което казва "Не те харесвам".
Има в пъти по-лесни начини за справяне с хора, които не са ви особено близки. Не искате да ви виждат публикациите? Скривате ги от тях. Не искате да им виждате публикациите? Скривате ги и повече не ви излизат на стената. Не искате да ви виждат в чата? Скривате се от тях. Триенето на приятели трябва да е крайна мярка.

Секцио

Обикновено повечето хора си имат прозорци и знаят дали вали дъжд или грее слънце. Най-лесният начин да спрете нещо досадно, което е публикувано от прекалено много хора, не е като се възмущавате публично, а като изобщо не го коментирате. Тъпотията ражда само и единствено тъпотия. Не понижавайте колективния интелект на другарите и другарките. Ако не можете да подобрите нюзфийда, не публикувайте нищо. 

Е, скъпи съотечественици, надявам се да се чувствате с поне една крачка по-близко до виртуалното съвършенство!