Warner Bros., CineConcerts и Keen Acts обявиха днес, че „Хари Потър и философският камък“ ще бъде представен в поредицата филм-концерт на 25-и февруари в зала 1 на НДК. Концертът ще включва цялата музика в изпълнение на живо от симфоничен оркестър на фона на кинопрожекция на „Хари Потър и философският камък“. Публиката ще има възможност да преживее отново магията на филма, прожектиран с висока разделителна способност върху 12-метров екран, като същевременно се наслаждава на професионалното музикално изпълнение на незабравимата музика от Джон Уилямс. Продажбата на билети започна на 28-и октомври в 10:00 ч. на www.eventim.bg.

По-рано тази година CineConcerts и Warner Bros. Consumer Products обявиха серия от концерти по сагата за Хари Потър – ново световно концертно турне, посветено на филмите за Хари Потър. Събитията от този формат, стартирали през юни 2016 г., са още едно пленително преживяване в магическия свят на Дж. К. Роулинг.

Джъстин Фриър, президент на CineConcerts и продуцент/ диригент на серията концерти по сагата за Хари Потър, обяснява: „Поредицата от филми за Хари Потър е едно от онези случващи се веднъж в живота културни явления, които не престават да носят радост на милиони почитатели по света. Имаме огромното удоволствие да Ви представим за първи път възможността да се насладите на изпълнение на живо от симфоничен оркестър на спечелилите много награди композиции, докато любимите ленти се прожектират на екрана. Това ще бъде едно незабравимо събитие.“

Брейди Бобиън от CineConcerts и продуцент на серията концерти по сагата за Хари Потър добавя: „Навсякъде по света Хари Потър е посрещан с вълнение, затова се надяваме, че изпълнението на тази невероятна музика на фона на целия филм ще достави на публиката в България насладата да се завърне в този свят, населен с любими герои и изпълненс приключения.“

CineConcerts е една от водещите продуцентски къщи за музикални представления на живо, съпътстващи прожекция на голям екран. Основана от продуцента и диригент Джъстин Фриър и продуцента и сценарист Брейди Бобиън, CineConcerts е изнесла пред милиони хора по света концертни изпълнения, променили самата представа за преживяване на живо. Сред организираните от тях наскоро концерти на живо са: „Гладиатор“, „Кръстникът“, „Животът е прекрасен“, „Анимацията на DreamWorks в концертно изпълнение“, „Star Trek – Последно пътуване. Концертно турне за петдесетгодишнината“ и „Закуска в Тифани“. Джъстин Фриър бързо се утвърди като един от най-търсените диригенти на филмова музика с богат репертоар от изпълнения на живо по време на кинопрожекции. Дирижирал е едни от водещите световни оркестри, включително Чикагския симфоничен оркестър, Лондонската филхармония, Нюйоркската филхармония, Филаделфийския оркестър, Оркестър „Филхармония“, Симфоничния оркестър на Сан Франциско и Симфоничния оркестър на Сидни. Именно той дирижира и оркестъра на БНР миналата година при представянето на „Кръстникът“ с музика на живо – събитие, също стигнало до българската публика благодарение на Keen Acts.

За повече информация относно серията концерти по филмите за Хари Потър, посетете

www.harrypotterinconcert.com