Днес се навършват 25 години от смъртта на един от най-великите музиканти в историята ни – феноменалния фронтмен на Queen Фреди Меркюри. Той ще остане завинаги в спомените на милионите си почитатели с великолепната си музика, усмивката си, умението да се наслаждава на живота докрай и с остроумните си изказвания. Нека си припомним заедно някои от тях:

Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда!

Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа.

Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам.

Парите не могат да купят щастие, но, по дяволите, могат да ти го донесат!

Когато имам връзка, винаги участвам в нея с цялото си сърце. Не съм привърженик на половинчатите мерки и на компромисите. Просто не мога да понасям никакви компромиси. Раздавам се целия, защото съм си такъв.

Колкото по-голямо, толкова по-добре! За всичко!

Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен.

Аз съм само една музикална проститутка, душице.

Някои хора са доволни да бъдат на второ място, но не и аз. За мен това е поражение. Ако обичаш да си номер едно, да си номер две не е достатъчно!

Съвременното изкуство е точно като жените - никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете.

Не искам да променям света с нашата музика. В песните ни няма скрити послания. Обичам да пиша песни за съвременна консумация.

Дори и да нямам пукнато пени, ще ходя като персийски принц и никой няма да може да ме спре.

Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем – една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.

Аз съм романтична натура, но издигам бариери около себе си, така че е трудно хората да достигнат и да опознаят истинското ми аз.

О, аз не съм създаден за Рая. Не, не искам да ида в Рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!

Истинският талант винаги си пробива път.

Когато умра искам да бъда запомнен като стойностен и съдържателен музикант.

Моята душа е оцветена като крилата на пеперудите. Вчерашните приказки ще пораснат, но никога няма да умрат. Аз мога да летя, приятели мои!