Рекордният брой гледания на корейския хит на Psy Gangnam Style счупи брояча на видео платформата YouТube, предава Би Би Си.

От сайта за видео споделяне бяха принудени да променят дизайна на сайта си, за да поберат многоцифреното число. Причината е, че известно време броячът на "Gangnam Style" бе "забил" на 2,147,483,647 гледания, като след ъпдейта на брояча се установи, че реалният брой гледания на видеото е 2,154,611,892.

От Youtube твърдят, че след промяната в дизайна на брояча, максимумът, който може да се показва под клипа е 9 223 372 036 854 775 808 гледания. Да, правилно видяхте цифрата, а тя се произнася така: девет квантилиона, двеста двадесет и три квадрилиона, триста седемдесет и два трилиона, тридесет и шест милиарда, осемстотин петдесет и четири милиона, седемстотин седемдесет и пет хиляди и осемстотин и осем.

Gangnam Style е абсолютният рекордьор по чупене на рекорди в Интернет, само за няколко месеца успя да отстрани от първото място на трона тийн идола Джъстин Бийбър, който царуваше с 1 млрд. гледания на песента си "Baby".