"Gelato alla stracciatella" е един от най-обичаните от малки и големи сладолед, направен със сметана, шоколад и ванилия. Това е вариантът на нашата читателка Антония Карова, която обожава да експериментира в кухнята. Домашният сладолед е невероятно вкусен и лесно се приготвя в домашни условия, а и полезен. Така и ние и децата можем да се отдадем на това удоволствие, без да мислим как захарта ще се отрази на здравето или силуета ни!

Необходими продукти за 4 човека:

3 банана
1/2 шушулка ванилия
30гр 85% органичен шоколад
20 г кокосово масло

Начин на приготвяне:

Бананите се нарязват на парчета и се слага в керамична купа във фризера за 2-3 часа. Когато са достатъчно замръзнали, ги поставете в кухненския робот с "S" образния нож заедно с парченцата шоколад, ванилията и кокосовото масло (за мен беше достатъчно сладък от бананите, но който иска може да добави 1 супена лъжица мед, оризов, от фурми или друг сироп). Разбийте в робота до мек крем, сложете го в керамична купа и завийте със стреч фолио.

Сложете във фризера за 15 минути, след което го извадете и разбъркайте енергично с вилица, отново го върнете във фризера и след 15 минути отново го разбъркайте с вилица и така докато се втвърди. Идеята е да се имитира работата на машината за сладолед, която върти сладоледа през цялото време докато замръзне. При мен отне около 4-5 разбърквания, за да бъде сладоледът кремообразен и мек, а не твърд и пълен с лед.

Опитайте страхотен е, препоръчвам да го хапнете веднага след като е готов, така ще се радвате на невероятния вкус и витамини.


Вижте още рецепти от Антония:

Вкусно и здравословно брауни. Възможно е!
Здравословен тарт с полента и спанак
Любими и много вкусни крекери!

 

Ако и вие искате да споделите с нас своите вкусотии, можете да ни изпращате рецептите си на имейл [email protected]