Топ моделът Гери Дончева е първата българка, която ще представи родината на международния конкурс „Мис Глобъл” в столицата на Филипините – Манила.

Финалът ще се състои на на 25-ти октомври, Гери вече отпътува за Филипините, където репетира за церемонията. 

Надпреварата по красота има дългогодишна традиция и американска организация. За да стигне до конкурса Гери е преминала тежки кастинги и пресявки в Ню Йорк , където има ангажименти като част от състава на MMG-САЩ.

„Скъпи приятели, мили българи! Много красиви момичета от цял свят на възраст от 18 до 35 години ще се борят за титлата „Мис Глобъл 2015”, а аз най-вече ще се боря за успешно и впечатляващо представяне на нашата мила родна страна! Конкурсът ще се проведе на 25-ти октомври в Манила - горещата столица на Филипините - едно райско кътче на земята, което нямам търпение да посетя и опозная в рамките на две страхотни седмици!”, написа Дончева в профила си във Фейсбук преди да отлети.

"Български рози в косите, цървулки на петите!
Разказах им за българското кисело малко, за българската роза, за мартениците, символите на знамето, шевиците на роклята ми и най-важни исторически моменти. Също и за Нашата Кирилица! Всички бяха до такава степен впечатлени от информацията, че след това претърсваха Гугъл за още и още неща от България! Донесла съм им мускалчета с розов парфюм, който скоро ще получат!" - допълни тя.

Гери планира още да чете на чист български от детската книжка, на която самата тя е автор, както и да изпълни своята рап песен.

Можете да подкрепите Гери като гласувате за нея на www.missglobal.com -> aplicants, после countries -> Bulgaria -> след това изберете нейното име.