Да се учиш от грешките си е едно, да съжаляваш за неща, които са извън контрола ти - съвсем друго. Достатъчно много са събитията и обстоятелствата, които бихме могли да управляваме, за да се тревожим и за онези, на които няма как да повлияем. Ето 5 неща, за които няма причина да се безпокоим:

Времето е гадно

Всички искаме вечно лято, пеещи птички, шестица от тотото, перфектни тела, яхти с известни личности и сладолед до пръсване. Освен онези, които не желаят това... Но понякога и хубав филм вкъщи не е толкова лоша идея. Да, много е кофти да си планирал мечтания първи пролетен пикник и точно в тази неделя да се завали дъжд, но в крайна сметка онзи горе си знае работата и думата никога няма да бъде наша. Затова ни остава само да се наслаждаваме на времето такова, каквото е или да забогатеем и да се изнесем някъде, където ни устройва повече.

Еди-кой си е глупак

Това, че някой е тъпанар е негово право. И негов проблем. В такива ситуации не само не може да се направи нищо, но и не бива. Тъпаците са тук, за да ни учат какви не бива да бъдем, а не за да ни ядосват с това какво са казали, какво разбират, какво не разбират, колко глупости говорят и т.н. Нищо не можеш да направиш в с сблъсъка си с глупак от класа, освен да го оставиш да бъде себе си. И да се радваш, че не си той.

Нещата станаха не така, а иначе

Да се съжалява за нещо, което се е случило в миналото, каквито, всъщност, са всички неща, за които принципно съжаляваме, е напълно излишно. Просто времето никога няма да се върне. Станалото е станало. Провалът е провал, изцепката – изцепка. Пропуснатото си остава такова. И това дали се тюхкаш, самообвиняваш и проклинаш не променя обстоятелствата. Така че, среден пръст за съжаленията за пропуснати неща и продължаваме напред.

Не мога да пея

Или нямам еди какъв си талант, но искам да имам. Тези работи идват свише. Хубаво е да приемем, че в някои неща ни бива, в други – не и това. Да развиваш качествата си е далеч по-смислено и пълноценно занимание от това да искаш да бъдеш някой, който не си и да копаеш безропотно в тази посока. Хората са го казали много красноречиво: „От пръдня боя не става“. Затова нека не се напъваме да правим неща, които явно не са за нас.

Имам бял косъм

Малииииииии... Ужас. Край. Всъщност наскоро излезе нова мода, а именно млади момичета да си боядисват косите в сиво като на баби. Камък да ти падне от сърцето. Истината е, че в годините, когато излизат първите ти бели косми, изглеждаш много по-женствена и секси, отколкото във времето, когато беше на 18. Не ти се вярва? Погледни си снимките. Да, точно така. Това, че си била много хубава и мираж в глава ти. Сега си къде, къде по-яка мацка. А и с малко повече акъл в главата, което съвсем не е излишно.