Не всички събития, случващи се през 2016 година, ще бъдат по вкуса на Близнаци, но заради това дa нарекат гоgината лоша, представителите на този знак няма дa могат: приятни изненади също ще има gостатъчно. Възможни са стресови ситуации; рискувате дa се разболеете, ако не се погрижите за себе си.

За знака на Близнаци тази година ще напомня по-скоро за троянски кон, отколкото за горд жребец или пухкава детска играчка. Ако през първото полугодие всичко се подрежда доста добре, то през второто трябва да бъдете подготвени за това, че ще се отвори "второ дъно" с цял куп проблеми и различни неуредици - от работата до здравето. Така че на Близнаци пред бъдещата 2016 г. ще им се наложи с пълна сила да усетят цялата трудност и сложност на двойствеността, така присъщи на собствения му характер.

Но не трябва да се отчайвате - ако започнете да трупате сили от началото на годината, то преломния момент ще можете да посрещнете напълно подготвени. А първата половина на годината предвещава много сериозни перспективи, важното е да не пренебрегвате презапасяването и далновидността. През тази година това ще бъде изключително неразумно - живот "за един ден" може да изиграе жестока шега на Близнаци. Също така, тук трябва да се отбележи, че към Близнаци, родени в годината на самия Кон, съдбата наистина ще бъде благосклонна, давайки им подаръци и отстъпки през цялата година. Възползвайте се от момента.

Мъжът Близнаци

Мъжете Близнаци през първата половина на 2016 г. трябва да се съсредоточат върху работата. Още повече, че и перспективите ще бъдат много: нови контракти и идеи, делови партньори от други градове и държави, възможности да се придвижи нагоре по кариерната стълбица - всичко това съвсем не са митични предпоставки за Близнаци. Вярно, с важното условие, че ще инвестирате повече в знания в себе си - ще ви се наложи активно да поработите над собственото си развитие и кръгозор, да прекарате повече време в изучаването на нови обстоятелства и неизвестни до сега перспективи. При добър коефициент на полезно действие, това ще донесе добри плодове, най-важното е да не прекалявате ида не поемате прекалено много излишни неща върху себе си. Женените мъже не трябва да забравят и за дома си - на близките им ще им бъде необходима особено силна подкрепа, духовна и физическа, през цялата година. Неженените прекрасно ще прекарват времето си в дамско общество и дори вероятно ще срещнат дамата на сърцето си, ако подобно прекарване на времето не ги удари силно по портфейла. Защото финансовите проблеми през тази година могат да се промъкнат буквално от всякъде и вие не трябва да забравяте за това. Като цяло, през първата половина на годината няма да бъде грях, ако усилено се посветите на работа, а през втората е най-добре да си вземете отпуск - за да не загубите спечеленото. Грижата и отговорността ще ви помогнат да съхраните стабилността почти във всяка сфера на.вашия живот.

Жената Близнаци

Първите шест месеца в живота на жените Близнаци ще бъдат белязани с активен цъфтеж - прекрасният външен вид и самочувствие ще ви придадат повече увереност в собствените сили. Нея я чакат не по-малко перспективи и възможности в работата, отколкото при мъжете - разбира се, при условие, че тя ще иска да ги реализира... Друга перспективна област на действие ще бъдат междуличностните отношения. Още повече, че и там има над какво да се потрудите - напълно е вероятно вашите стари връзки да преминат на ново ниво, тъй като вече не е възможно да ги пренебрегвате като случайни. Те са укрепнали, пуснали са корени и поради това изискват грижи и повече внимание.

При самотните Близнаци, както жени, така и мъже, съществува сериозен шанс да срещнат своята половинка, но установяването на контакт ще изисква значителни усилия, трепет и самоотдаване.

Също така, не трябва през този период да забравяте и за децата: за да не са извън контрол, ще се наложи да им отделяте повече време. В противен случай усложненията могат да бъдат доста големи и в тях ще бъде въвлечено цялото семейство. А семейните раздори, за когото и да било, не са най-добрия микроклимат.

През втората половина на годината трябва да се погрижите за здравето си,за да запазите красотата и силата си. Вие ще се нуждаете от тях, тъй като точно през този период може да се появят много неуредици и неприятности от съвършено различен характер.