През новата 2016 година хороскопът за Козирог за 2016 г. прогнозира промени. Основни ще станат такива сфери от живота на Козирог, като кариера и родители, както и един въпрос, който се отнася до дома и жилището. Те могат да се върнат към старите си идеи и планове. Хороскопът за Козирог предвещава за някои представители на този знак строеж на къща или капитален ремонт. Много Козирози през 2016 г. ще ги при влече мистиката и религията. Някои през новата година ще се замислят за това, какво се случва след смъртта и какво ги очаква в бъдеще. Много ще се замислят и над това, къде и как да приложат творческите си способности. В работата може да възникнат трудности, но хороскопът за знака успокоява Козирозите; вие можете и ще се справите. Най-резултатна ще бъде есента. Трудът от миналата година ще даде своите плодове.

Козирогът през 2016 г., както предсказва хороскопа, ще бъде непрекъснато на път. Най-важни в това отношение ще бъдат пътуванията, направени през август и септември. На мирогледа на Козирога силно влияние ще окажат хора от други страни. Събитията, случили се през изминалата година, ще бъдат от полза за настоящето.

Зимата ще даде шанс нещо да промените в живота си. Възможни са парични постъпления, тяхното получаване може да бъде свързано с нетрадиционни методи. Някои Козирози могат да бъдат помолени да се върнат на предишното си работно място.

През пролетта, хороскопът за Козирог за 2016 г. прогнозира успешни сделки с недвижими имоти. Един съвет към Козирозите, отнасяйте се по-внимателно към семейните дела, възможни са раздели. Загубите могат да дойдат през лятото, но хороскопът за 2016 г. моли Козирозите да обърнат внимание на всички области в живота. Защото загубите може да засегнат всичко. Втората половина на годината ще може да бъде запомнена от някои Козирози във връзка със среща с измамници.

Началото на есента ще донесе поредния успех. Някои от Козирозите през есенния период на 2016 г., като се вземат предвид данните от хороскопа, ще сменят местоработата си или ще се преместят в ново жилище. Възможни са кавги с ръководството. Но творческите способности и високата активност, ще ви помогнат да решите всички възникнали проблеми.

Към Нова година Козирог ще си заслужи похвали и ще бъде в центъра на вниманието. Дарете на другите топлота и хубаво настроение, и хората ще ви се отблагодарят многократно.

Мъжът Козирог

През януари мъжете Козирози трябва да се придържат към израза "няма нищо постоянно". Ако проявите постоянство и търпение, ще можете да хванете добър "улов", който след това може да послужи като начало на нови постижения. През февруари ще можете да намерите способ да промените трудовите делници по начин, който ще ви приближи към заветната мечта. Според хороскопа за 2016 г. мъжете Козирози трябва да се насочат към обучение, повишаване на квалификацията, а участието в различни конференции и семинари ще ви помогне да укрепите деловите си позиции. Командировките ще допринесат за осъществяване на вашите романтични надежди през тази година. В средата на март мъжете Козирози трябва да бъдат предпазливи, тъй като има опасност да направят много грешки, които ще доведат до скандали с околните.

Жената Козирог

Хороскопът за 2016 г. съветва жените Козирози да не се конфронтират с колегите си по време на емоционален срив. Ако сте ръководител или заемате някаква висока длъжност, то следете за настроението си, тъй като е възможно без причина да се разкрещите на подчинените си. А това ще се отрази негативно на атмосферата в колектива и на работното място, както и може да загубите ценни човешки ресурси. Козирозите, които са на пряко подчинение на началството може да попаднат в конфликтна ситуация, а това не бива да допускате. Ако сте в лоши отношения с началството и това не може да се поправи, то най-добре си търсете нова работа. Както се казва, лошият мир е по-добър и от най-добрата кавга. За вашето търпение и умението ви да сдържате емоциите си там, където е необходимо, ви очаква щедро възнаграждение.