Лъвовете ги очаква успешна 2016 година, която ще им позволи дa реализират старите си планове и дa постигнат големи успехи.

Освен това, те ще могат дa се научат на нещо ново, дa получат знания, които ще им помогнат дa се издигнат по бариерната стълбица или дa започнат собствен бизнес, който ще се окаже печеливш.

Новата 2016 г. е приготвила за всички знаци от хороскопа приятни изненади и нови приключения - някои ще намерят половинката си, някои ще получат финансово благополучие, а други ще дочакат сбъдване на най-съкровените си мечти. Хороскопът за 2016 г. за Лъв предсказва сериозни промени не само в личния живот, но и в кариерата. Както и всички други владетели. Лъвовете трябва да се научат да носят короната си скромно и да не издават царските си наклонности. Те трябва винаги да помнят за най-опасния грях, който може да ги преследва - това е суетата. Най-често представителите на този знак са много топли, състрадателни и дружелюбни хора, които винаги показват своите дълбоки чувства.

Понякога се създава впечатлението, че в тях е вградено някакво устройство, което осъществява контрол и помага да пренасочват чувствата си, при това устройство то заработва винаги в такъв момент, когато са засегнати гордостта и чувствата на Лъва. Лъвовете могат да бъдат благородни, но ако се научат да бъдат и демократични, то тогава ще забележат, че околните ги поставят в центъра на вниманието.

Мъжът Лъв

Мъжете Лъвове са доста упорити, Но са надарени с голям магнетизъм и интелект, което силно привлича хората към представителите на този знак от зодиака.

Благодарение на ума си, а също така и на изящните маниери, този знак от зодиака се сравнява с царски знак. В края на краищата астрологичният символ на Лъва е царят на животните. Хората родени под този царски знак притежават достатъчно силна воля, но в същото време те доста плахо се подчиняват на диктат. Лъвовете са изпълнени с благополучие и са много великодушни, мъжествени, смели, самоуверени, взискателни, жадни за власт, много често те са и разточителни. Представители те на този знак от зодиака имат склонност към разкош и високомерие, и са готови да служат на велики идеи. При това, те съвсем не се притесняват ако "насилват" волята на другите и налагат собственото си мнение.

Мъжете Лъвове могат да бъдат избухливи и доста резки, а към враговете си доста великодушни. Взимат под опеката си абсолютно всички, които търсят защита, обичат да живеят добре, спортуват, при това техните маниери доста често приличат на аристократични маниери. Много често могат да комбинират дълбокото чувство и саможертвата със студената пресметливост, никога не забравят за собственото си благополучие.

Жената Лъв

Представителите на прекрасния пол от този знак много често са изключително привлекателни за мъжете, но те не трябва да "пускат прах в очите", защото рискуват да отблъснат от себе си човека и да останат сами. Може да се каже, че при жените Лъвици има ярко несъответствие между онова сексуално влечение, което те изпитват (слабо развито и доста хилаво) и сексуалната енергия, която те излъчват (привличаща вниманието и доста агресивна).

На жените Лъвици им прави впечатление колко са привлекателни за противоположния пол, заедно с това на тях им се струват много забавни старанията, които полагат мъжете, за да спечелят вниманието им, при това голямото мъжко внимание ласкае суетата им. Жените се забавляват с мъжете и не се замислят много за смисъла на тази игра, защото самите те не изпитват никакво желание. Обичат да манипулират мъжете и да получават всичко, което поискат още при първата среща.

Прекрасните представител ки на този знак от зодиака са наясно колко са привлекателни и с всички сили се опитват да подчертаят това. Дори въпреки факта, че те на практика никога не изпитват страстно желание, не обичат секса и доста леко достигат върха на удовлетворението. Те могат да не се съгласят на някакви екстравагантни пози в секса, само за да не развалят прическата си. На пръв поглед може да изглежда, че жената Лъв силно се интересува от секса, но това съвсем не е така.

През целия живот мъжете погрешно я приемат за съвсем друг човек, при това много мъже остават силно разочаровани.