Тези, които са родени под знака на Овен, ги очаква непредсказуема, дори може да се каже напълно неочаквана година във всички начинания и отношения. За някои представители на знака 2016 г. ще бъде толкова стремителна и бърза, че те ще приемат за необходимо да спрат и да си поемат глътка въздух. И това ще бъде много правилно решение, тъй като носещи се в бързия поток на живота много трудно може да видите онова, което е необходимо и от което се нуждае Овена. 2016 г. ще стане период, когато при много представители на този знак ще се появи доста по-различен, "свеж" поглед към света около тях. Ще ви се струва, че обикновените, всекидневни ситуации ще изискват от вас някои нестандартни решения, за които по-рано не сте могли и да мислите. 2016 година ще изисква от Овен повече свобода и го съветва да не проявява през цялото време характерния си инат и вироглавство. Оставете това за други времена. Пикът на 2016 г. за Овни ще настъпи приблизително през лятото, когато звездите им предсказват сериозни промени и дори в някои случаи те ще бъдат глобални за някои представители на знака. Някои от Овните годината ще изплаши със своята ексцентричност, затова пък на останалите ще подари надежда за ново, "светло" бъдеще.

Втората половина на 2016 г. за Овни ще мине по-спокойно и дори приятелски. Това е идеалното време за тези, които отдавна искат да започнат нещо ново. Тези, за които семейните ценности са на първо място, астролозите съветват повече време да прекарват с близките си, да им дарят подаръци и да не обръщат внимание на всекидневните битови дреболии. Звездите ще възнаградят тези, които през годината ще останат непоколебими, търпеливи и всеотдайни.

В резултат на това, може да се каже, че времето, което ще мине под управлението на Зеления Кон няма да е лесно, което е отразено и в хороскопа за знака Овен за 2016 г. Стопанката на този период ще бъде благосклонна само за онези, които ще могат, въпреки всичко да съхранят оптимизма си и на тези, чиито душа и помисли ще бъдат чисти.

Мъжът Овен

Мъжете Овни през 2016 г. ги очакват непредвидени разходи, както и неочаквани печалби. Всъщност, парите през този период няма да се подчиняват на никаква логика и всичко, което ви остава, е да се заемете с обществена дейност.

Възможно е някои от Овните да намерят нови източници на доходи, и то от най-неочаквани места. Но звездите ви съветват да се пазите от тайни незаконни връзки, тъй като това може да доведе както до незаконен бизнес, така и до всякакви афери и измами, и то не във ваша полза. В началото на годината на мъжете Овни ще им бъде особено лесно да започнат различни нови връзки, при това както партньорски, така и лични. Много успешни ще бъдат всякакви социални и творчески проекти Годината е добра за политически, юридически, преподавателски и изследователски дейности. Също така са възможни и успешни творчески проекти. Мъжете Овни през 2016 г. работещи в сходни области, ги очаква повишение и тяхната многогодишна дейност най-накрая ще бъде оценена по достойнство. На някои Овни през този период от време им предстои много да пътуват, което ще доведе до установяване на връзки с чуждестранни партньори. Краят на годината е най-добре да посветите за решаване на натрупалите се проблеми и за планиране на бъдещи действия. Вие ще блестите с интелект и инициативност, и това ще помогне на мъжете Овни да затвърдят позициите си и да открият нови хоризонти в професионалната дейност.

Жената Овен

Годината на Коня за жените Овни ще бъде период на опасни авантюри и съблазни. Предстоят ви неочаквани пътувания, любовни афери, а за някои - промяна на работното място. Трябва да се пазите от непознати хора, предлагащи ви съмнителни проекти и митични печалби. Възможни са успехи в обществената и културната сфера, а на творческите личности талантът им най-накрая ще започне да им носи дългоочаквакваната печалба. В началото на годината звездите ще ви надарят с привлекателност и чар, а лекотата и непринудеността в общуването ще ви помогнат да намерите нови приятели. Но стойте далече от интриги и тайни контакти, те са в състояние да повлекат към дъното на тресавището някои жени Овни, от където ще бъде трудно измъкването. Много добра година за създаване на семейство и партньорства от всякакъв вид, а също така и за всички професии, свързани със социалната, научната и творческа среда. Втората половина на годината е най-добре да посветите на образованието и културата. 2016 г. ще бъде пропита с мистицизъм и вие може би, ще решите да преосмислите живота си, своите вярвания и убеждения.

В някои случаи могат да възникнат конфликти и разногласия въз основа на религиозни, философски и образователни различия.