В началото на 2016 г. Скорпионите ще искат да продължат връзката, с труд създадена по-рано. Прекрасна възможност за това може да станат пътуванията.

Особено успешно ще бъде да си съставите график в началото на годината. Като цяло, как ще се развива пред стоящата година за представителите на този знак, зависи от самите Скорпиони, от техните потребности и цели. Понякога те просто ще се разкъсват на части. Защото внимание ще искат и ръководителите, и колегите в работата, и най-важното - любимите хора и приятелите. Важно е да изберете приоритетните направления и стриктно да ги следвате. Заедно с това на някои Скорпиони ще се наложи да положат много усилия, за да се опитат да променят живота си в тези области, където нещата напоследък не вървят добре. Ще им се наложи да държат емоциите си под постоянен контрол. Не е необходимо да казвате на всички, какво мислите за тях. Представителите на този знак ще стигнат до заключението, че в някои моменти са действали прибързано и неефективно, Скорпионите дори ще бъдат в състояние да разберат къде в самото начало те са сгрешили за първи път, къде грешките са се задълбочили и дори ще разберат как да поправят създалата се ситуация. По-силно от всичко друго, според хороскопа, в средата на лятото на предстоящата година Скорпионите ще искат да избягат и да се скрият колкото се може по-далече от всички проблеми. Краят на годината за Скорпионите ще бъде доста спокойна.

Мъжът Скорпион

Мъжът Скорпион външно прави впечатление на спокоен и уравновесен човек. Но вътре в него кипят доста сериозни страсти. Поради това, не си струва който и да било да засягащ самолюбието на Скорпиона - котела може да се взриви ... Мъжът Скорпион е двойствена натура. Този знак съчетава в себе си както разум, така и страст. Емоция и интелект го управляват по едно и също време. Мъжът Скорпион е смел и с непреклонна воля. През 2016 г. много мъже от този знак ги очаква кариерно израстване, а резултатът от това - подобряване на финансовото положение.

Такива резултати, съдейки по хороскопа, ще постигнат само ако усмирят емоциите си и точно планират и пресмятат няколко крачки напред в създалата се ситуация. Като цяло, Скорпионите твърдо ще защитават интересите си и никой няма да може да им попречи да го направят. Въпреки че е вероятно, че все пак, някой ще се опита да ви въздейства, но той едва ли ще успее. През зимния и пролетния период на мъжете Скорпиони ще се наложи да изгубят много сили и енергия. Затова през лятото, най-добре през юни или юли трябва да се откъснат от всички проблеми, да се отпуснат и да си отпочинат. Препоръчително е да прекарат това време на морето или близо до река. Цялата есен и началото на зимата, както предсказва хороскопа, ще бъдат тревожни и у дома, и в работата, затова трябва да се запасите с увереност и търпение.

Жената Скорпион

През пролетта на 2016 г. представителките на този знак ги очакват много и приятни приключения. Ревност, съперничество за вниманието на противоположния пол и други прелести на живота. Въпреки това, според хороскопа, вече през лятото на 2016 г. ще има драматични промени. Скорпионите с отвращение ще започнат да се отнасят дори към любимия си партньор, да не говорим за случайни връзки. Мъжете също, някак изведнъж ще загубят интерес към тях. Всъщност, работата не опира само до взаимната умора, а до влиянието на звездите. Ще настъпи период на размисъл за свършената работа и формиране на план за по-нататъшни действия. Жените Скорпиони може дори да изпаднат в депресия. Да се справят със ситуацията ще бъде възможно само с помощта на работа. В същото време, обаче, е важно да се има предвид, че трябва да се действа доста предпазливо. Не е необходимо да афишира те занятията си и да каните който и да било да вземе участие в делата ви. Трябва да проявите възможно най-голяма упоритост в постигането на целите си. Участието в някои колективни проекти през този период няма да донесе никаква полза, а само ще отклони жените Скорпиони от онези задачи, които им предстоят да решават.

Само в средата на есента напрежението ще спадне, а недоразуменията, възникнали в началото на годината, ще могат да бъдат решени. Вече в началото на зимата,според хороскопа, жените Скорпиони отново ще се почувстват добре.