По-голяма част от Водолеите през 2016 ще бъдат толкова заети с кариерата и работата си, че любовта много скоро ще отиде на заден план. За вас ще бъде много по-важно да изучавате икономическите новини и борсовите котировки, отколкото да се готвите за срещи с любимия човек финансовата страна със сигурност е една от най-важните, но само в случай, че Водолеите вече са сключили брак. Тогава такава загриженост за семейния бюджет само ще укрепи връзката ви.

Мъжът Водолей

Цялата 2016 г. може да бъде разделена на две части: съответно първо и второ полугодие. Първата половина на годината предполага с предимство решаване на въпроси от материален характер, както обещава хороскопа за 2016 г. През февруари и март в личния ви бюджет ще се появи голяма дупка, а близо до април парите буквално ще започнат да изтичат през пръстите ви. Всеки разход ще ви се струва жизненоважен, въпреки че, в действителност възможност да се пести винаги има. Уважаеми мъже Водолеи, отнасяйте се по-рационално към своя труд. Макар че някои Водолеи ще успеят да си намерят допълнителна работа или някаква халтурка, която ще им помогне малко да поправят положението.

Хороскопът за 2016 г. за Водолей, показва че проблемът с парите при вашия ирационален подход ще слезе "на нула" близо до втората половина на годината. Парични проблеми не се очакват, но е възможно влошаване на отношенията с близки роднини, поради неспособността ви да приемате чуждата гледна точка, така че с излишната настойчивост също не прекалявайте. Като цяло 2016 г. обещава да бъде приятна по отношение на пътуванията. Нови усещания и приятни преживявания ви очакват през юни и август. И няма да има значение дали пътуването ще бъде до вилата с приятели, или почивка в страни с по-топъл климат и в двата случая ще бъдете щастливи и доволни.

Жената Водолей

Годината ще бъде трудна за жените Водолеи както по отношение на любовта, така и за кариерата и материалното благополучие. Сега не е време да оставите нещата да вървят от само себе си и да чакате да се случат чудеса, които съдбата ще ви подари. Много по-полезно и по-ефективно ще бъде да поемете всичко в свои ръце и да действате съобразно ситуацията. Вашето търпение, умението ви да се мобилизирате и вашата разсъдливост ще ви бъдат от голяма полза. В периода от април до средата на лятото вие ще бъдете приятелски настроени, общителни открити към всичко ново, с удоволствие ще се присъединявате към нови компании и ще намирате нови приятели. Това ваше отношение към живота непременно ще привлече противоположния пол, мъжете на практика ще се лепят за вас. Най-важното в този момент е да не си загубите главата и да не се отдадете безразсъдно на водовъртежа на страстта. Най-добре е да изчакате известно време, да прецените ситуацията от страни и едва след това да изберете подходящият вариант.

Постарайте се през цялата година да запазите това ваше настроение: природната енергичност на жената Водолей, заедно с нейното обаяние и чар, и превъзходно чувство за хумор, ще накарат мъжете да си изгубят ума. Вашата невероятна енергичност и завидна упоритост при постигане на целите, ще ви помогне и във финансовата сфера. Ако съумеете да съхраните това свое състояние и най-смелите идеи относно вашата работа, ще ви помогнат да привлечете вниманието на печеливши партньори, а е възможно дори да получите повишение и да се придвижите нагоре по кариерната стълбичка. От време на време ще изпадате в мрачно настроение, без да е ясно защо ви е нужно всичко това, но най-важното е да можете да преодолеете това свое състояние, което ще се появява няколко пъти през годината. Вашата природна активност ще направи годината успешна във всички сфери на вашия живот.