Почти всички млади дами, които са били тийнейджърки, когато се излъчваше „Сексът и градът“, изпадаха в емоционален оргазъм от четирите шармантни нюйоркчанки. Този сериал създаде странни възприятия на милиони жени относно запознанствата, секса, кариерата и семейството. Сега, като една 25-годишна жена, която няма 400 чифта Маноло Бланик или Долче и Габана, не е преспала с половината град, няма лятна къща в Хемптънс (дори не знам къде точно в Америка е това), никой не ми е предлагал да се преместя с него в Париж и не не срещам милионери на всеки метър, смятам, че „Сексът и градът“ доста ни заблуди.

Ето част от най-големите лъжи, в които този сериал ни накара да вярваме.

10. Има само четири типа жени в света

И след 16 години все още се чуват определения като „О, тя е като Миранда... или като Саманта“. Според „Сексът и градът“, ако не сте невротични, превзета, кариеристка или уличница, вие не сте жена.

9. Можете да ядете постоянно храна за вкъщи и всякакви порции из ресторантите и все още да сте размер S.

Пици, джънк фут или китайска храна, обеди, вечери и доста коктейли, а запазват размерите си. Не бройте Миранда - все пак тя роди.

 

8. Можете да пиете коктейли всяка вечер и никога няма да бъдете махмурлии.

Добре, веднъж Кари имаше махмурлук, но само веднъж...не се брои.

 

7. Можете да правите секс с различни мъже всяка събота и неделя и това е безопасно и нормално.

Моля?

 

6. Най-добрата работа на света е да се омъжиш за богат импотентен мъж.

Въпреки че Миранда работеше като луда в адвокатската кантора и нямаше време дори да се изкъпе, тя трябваше да се премести в Бруклин, за да има собствена къща. Саманта трябваше да спи с всичко, което се движи, за да напредне бизнесът й, а Кари, въпреки че изкарва нелепите 4 долара на дума за колонката си във Vogue, не може да си позволи апартаментът, в който живее, и е финансово нестабилна, А Шарлот, която работи в сферата на изкуството като доброволец разполага с апартамент на Парк Авеню, благодарение на почитаемия си брак с импотентен съпруг. Коя е най-успешна, а?

 

5. Спите с доста стари мъже, а в крайна сметка гаджето ви изглежда по този начин...

 

4. Пишете за едно и също, а кариерата ви напредва стремглаво.

Започвате всяка статия с "Мисля, че...“, а получавате предложение за книга и колонка във Vogue. Някога замисля ли ли сте се кой всъщност би чел разсъжденията на Кари и на кой би му пукало за нейните интимни отношения всяка седмица?

 

3. Никакви семейства.

Ако изключим епизода, в който майката на Миранда почина, до този момент никой не беше споменавал братя, сестри или родители. Да не говорим, че такива лица категорично липсваха на сватби и кръщенета. Странното е, че дори на годежа на Шарлот, за която семейството беше висша ценност, липсваха каквито и да било роднини.

 

2. Колкото и да сте себична, всички ще ви обичат.

Кари непрекъснато прави глупости и обожава да говори за своите проблеми. Спомняте ли си, когато отново мрънкаше на Миранда за поредната глупост, а тя не знаеше как да успокои бебето си, или когато се накара на Шарлот, че не й е предложила пари, за да я измъкне от финансовата й криза, която сама забърка. Но върхът беше, че не спря да говори за себе си, дори когато Саманта беше болна от рак. И ако това е добра приятелка.. но въпреки всичко тя беше лепилото, което държеше групата заедно.

 

1. Той винаги се връща!

Лично смятам, че няма по-катастрофална връзка от тази на Кари и Тузаря, а тя определено е номер едно в класацията ми за липса на каквото и да било себеуважение. Той й разби сърцето най-малко пет пъти, ожени се за доста по-млада жена, докато продължаваше да лъже Кари и да има афера с нея, заряза я на собствената им сватба... Да, седем години по-късно осъзна, че тя е жената за него, но все пак нужно ли беше всичко...