Късно снощи в "Стейпъл сентър" в Лос Анджелис се състоя церемонията по връчването на 57-ите награди "Грами". Големите победители на най-престижните музикални отличия в САЩ, станаха Сам Смит, Бионсе и Фарел Уилямс.

Несъмнено големият победител сред всички бе певецът Сам Смит. Британецът получи цели четири награди "Грами" в категориите от т. нар. голяма четворка - за най-добър нов изпълнител, за песен и за запис на годината за своя хит "Stay With Me". Британецът освен това получи "Грами" и за най-добър поп вокален албум. Така той си тръгна с четири отличия от общо шест номинации.

Албум на годината пък изненадващо отиде при 44-годишния изпълнител на "Morning Phase" Бек. 

С по три награди си тръгнаха Фарел Уилямс, Бионсе и Розан Кеш -първите двама за алтернативни рок парчета, а Кеш за най-добро рок изпълнение на мъж.

 



Еминем пък спечели шеста "Грами" за най-добър рап албум за "The Marshall Mathers LP", отбелязва Ройтерс. Така белият рапър, който в момента е на 42 г., затвърди своя статут на изпълнителя в този стил, получил най-много награди и продал най-много албуми. Еминем, който се пребори с алкохола след дълга борба, не присъства на връчването на отличието преди началото на същинската церемония.

Тази година организаторите намалиха броя на наградите от 100 на 83. Имената на 70 от победителите бяха огласени преди церемонията, като за международно излъчване бяха оставени само основните и най-популярни категории. Водещ на шоуто пък бе рапърът Ел Ел Кул Джей.

Източник: DarikNews.bg