Започнете да планирате новия сезон с тотално преобразяване. Вижте най-горещите тенденции за Пролет/Лято 2014. 

Dama.bg вече ви запозна с най-актуалните прически за Зима 2013/2014. Сега ще обърнем внимание на предстоящия цветен сезон Пролет/Лято 2014.

Вълни тип русалка

 

 

Добра новина за мързеливите момичета! Най-горещата тенденция за Пролет 2014 са безгрижните вълни тип русалка. Колкото по-произволни, небрежни и рошави са, толкова по-модерно!

Как най-лесно да го постигнете? Просто сплетете влажната коса на плитка преди лягане. На сутринта оформете леко с пяна за коса и сте готови. Ако използвате маша за коса, направете къдриците едва загатнати. Идеята е меките вълни да рамкират нежно лицето без крещящ шик и голямо количество стилизанти. 


Конска опашка ниско на тила

Блокирайте немирните кичури коса с конска опашка ниско на тила. Пригладете косата с малко серум за коса и в хванете в задната част на главата за шикозна визия. Може да използвате атрактивни аксесоари: строги или закачливи според случая. Отпред косата е разделена на път по средата или леко встрани.

 

 

Може да направите и по-небрежна опашка, като прехвърлите част от дългия бретон от ляво надясно и го закрепите в задната част на главата. Така ще създадете по-мека рамка, без да губите форма. 

Каре

 

 

Тази прическа е винаги актуална и винаги харесвана от жените. Забелязахме я на модните писти в четирите модни столици за Пролет/Лято 2014. През новия сезон карето е актуално във всички форми и размери: от хлъзгав загладен вид, до накъсано и текстурирано.

Иска се смелост, за да носите косата си по този начин, особено ако сте свикнали с дългата права коса. Повечето от известните дизайнери на висша мода предпочетоха загладения вид на карето, при което косата е разделена на път в средата отпред и пригладена зад ушите. Може да използвате и някои аксесоари за по-шикарен вид. Няма да сгрешите, ако изберете и право каре, и небрежно с леки вълни в предната част. 


Къси прически

Забравете за дългата коса, ако искате нещо различно. Внесете разнообразие във визията си с къса прическа. Може да избирате из между дълго нарязано пикси, пънк, ретро. 

 

 

Ако планирате ретро прическа, защо не направите нещата още по-вдъхновяващи със сини сенки за очи? Късите коси са най-горещият хит за Пролет/Лято 2014, което е добра новина за почитателките на леките прически. 

Дълга и права коса

Прости, но толкова женствени... Дългите коси омекотяват чертите на всяко лице независимо от формата и тена. Състоянието на косата е подчертано видимо в този семпъл стил, затова се грижете за нея.

 

 

Инвестирайте в интензивни маски за лечение, качествени продукти и редовно подстригвайте краищата. Слънчево русият цвят е идеален за тази прическа, като можете да нанесете брилянтин в краищата за по-изтънчен вид. 

"Шаг" прическа

 

 

Достатъчно смели ли сте, за да последвате тази тенденция? Както виждаме от Calvin Klein, "шаг" прическата е небрежна, дори бунтарска. Доста по-различна я виждаме при Christian Dior - със страничен пометен стил. Предната част на косата може да е пригладена на наляво или надясно, супер хлъзгава или с паднали кичури за по-меко изражение.



Избрахте ли си прическа за новия сезон?