Любовта е движеща сила в живота на всяка жена. Това обяснява факта, че прекарваме значителна част от житейския си път в търсенето й. И разбира се, правим доста грешки, докато търсим идеалния мъж.


Dama.bg ще ви разкрие основните грешки, които много жени правят в опитите си да намерят любовта. Част от тях се оказват решаващи за потенциалните ни ухажори, карайки ги да бягат на секундата.

1. Чакаме любовта сама да ни намери
Да, в романтичните филми се случва точно така - любовта се появява ненадейно. В реалния живот обаче се налага да й дадем тласък, за да накараме нещата да се случат. Истината е, че прекарваме твърде много време на работното място и пред телевизора, за да се запознаем със свестни мъже. Ето защо се налага да вземем нещата в свои ръце и да разширим социалните си контакти. Излизайте повече, срещайте се с различни хора, забавлявайте се.

2. Прекаляваме с разкрасяването
Обикновено, след като сме приключили интимна връзка, започваме луди промени с външния си вид - сменяме си рязко прическата, отслабваме драстично, променяме стила си на обличане. Всичко това няма да ни помогне да срещнем любовта. Да, трябва да се поддържаме, но не и да предприемаме крайности. И тук, както във всичко друго, е важен балансът!

3. Всичко на показ!
Оскъдното облекло е гаранция, че ще ни забележат, но не и че ще срещнем любовта. Нещо повече - това прави лошо впечатление на мъжете и говори зле за намеренията ни. А и при цялата тази голота едва ли ще се чувстваме комфортно...

4. Превръщаме първата среща в монолог за бившите гаджета
Много жени, които са били наранени от бившите си партньори, просто не могат да се отърсят от тях. Дори и да са срещнали свестен мъж, те го объркват и отдалечават с емоционалната си обремененост. Ето защо не бива да говорите за бившите си на първа среща. Новият ви ухажор може и да иска да научи нещо повече за миналото ви, но едва ли ще остане доволен от ролята си на кошче за душевни отпадъци.

5. Крием истинската си същност
В желанието си да се харесаме, избираме фалшив образ, който представяме пред околните. Смятаме, че така ще се превърнем в жената-мечта и любовта ще кацне на рамото ни. Този измислен образ обаче ще се пропука и ще покаже фалша.

6. Подценяваме се!
Ако сами не оценяваме постиженията, качествата и усилията си, няма как да го искаме и от другите. Освен това, мъжете харесват жени със самочувствие. Демонстрацията на липса на увереност, самочувствие и достойнство със сигурност ще отблъсне потенциалните ни ухажори. Няма смисъл да се оплакваме непрекъснато от проблемите си и да се самосъжаляваме.

7. Използваме секса, за да го накараме да се влюби!
Мъжете обичат секса, няма спор! Но знаете ли, че имате много по-голям шанс да го задържите, ако не бързате с креватната гимнастика? Сексът на първа среща не е най-доброто, което можете да направите, в случай че търсите любов. Разпалете интереса и въображението му, без да стигате до финала. Така той ще чака всяка следваща среща с ентусиазъм.