Григор Димитров и Мария Шарапова са се разделили, потвърдиха източници на TennisKafe.com. Новината бе разпространена първо от топ репортера на ESPN Дарън Роувъл, за когото се знае, че е в близки отношение с Макс Айсенбът, агента на рускинята.

Интересно е, че Роувъл бе човекът, който обяви връзката на двете звезди на тениса. Преди повече от две години той стори това отново в Twitter.

"Мария Шарапова вече не е на пазара. Получих потвърждение, че излиза с българския тенисист Григор Димитров", написа тогава журналистът на американския телевизионен гигант.

Григор и Мария са заедно от края на 2012 г., но за първи път се появиха публично през май следващата година.

"Бяхме и двамата в Китай - аз в Шанхай, а тя в Пекин. Седнах да обядвам, гледах я по телевизията и ѝ пратих имейл. Започнахме да си говорим, а месец по-късно, след като сезонът свърши, се видяхме и така започна всичко", обясни Григор за началото на любовта им.

"Що се отнася до "златната двойка", предполагам, че е неизбежно за хората да ни наричат така, но за мен е евтино. Тя е просто Мария. Аз не я виждам по начина, по който всеки друг го прави. Други неща в живота са много по-важни от това. Става въпрос за личността и отношението ѝ към мен. Тя е най-големият боец, който съм виждал", сподели Димитров в интервю от началото на юни.