Гримът е най-мощното оръжие на дамите, но понякога той може да ни изиграе лоша шега. Добре поставеният макиаж е богатство, но прекалим ли - рискуваме да бъдем критикувани. Виж кои от любимите ти гримове не се харесват на мъжете.

 

Твърде много грим: Жените са фенове на гъстите мигли, напоени обилно с черна спирала, пудрата, фалшивия тен, гарвановочерната очна линия, бронзовите перли - списъкът е безкраен. Когато става въпрос обаче за мъже, трябва да кажем, че те имат различно мнение. Много от тях мразят силния грим и предпочитат по-естествения ти вид. Не ти се вярва? Попитай другарчето си...

Размазаният ти грим на сутринта: Най-лошото е да се събудиш на сутринта след прекрасна вечер с новото гадже и той да те види с размазан черен грим под очите. Всъщност това е доста страшно за някои мъже, признават самите те. Да не говорим за изцапаните калъфки на възглавниците.

Сини сенки за очи: Ярко сините сенки за очи стоят прекалено изкуствено и според много мъже трябва да бъдат забранени. Ако говорим за съблазнителен поглед, за предпочитане са земните топли цветове, които правят погледа неустоим.

Неонови цветове: Дали става въпрос за сенки, лак за нокти или спирала - няма значение. Мъжете ненавиждат неоновите модерни цветове, тъй като са прекалено искрящи. 

Фалшив тен: Твърде силният фалшив тен отблъсква мъжете. Той няма нищо общо с естествения загар, който се смята за секси. Да не говорим, че цапа и може да ти погоди неприятен номер.

Драматична очна линия: Силната очната линия изглежда добре на сцената, но не и в ежедневието. Така наречената "крилата" очна линия дразни най-много мъжете, тъй като изглежда прекалено странно.

Емо грим: Черно червило, черни сенки, спирали в ярки цветове - всичко това идва в повече на средностатистическия мъж. С този грим жените изглеждат депресирани и мрачни, което изобщо не е секси.

Безвкусен грим: Когато гримът е зле направен и изглежда като карикатура, определено не те прави привлекателна за мъжете. Лошото съчетание на цветовете, силният руж, червилото извън очертанията на устните, неподходящите тонове - това са все неща, които мъжете не харесват. 

Силно изрисувани вежди: Веждите тип фолк звезда не стоят особено естествено, макар че на много жени им отиват. Прекалено силно изрисуваните вежди с причудливи форми могат дори да бъдат отблъскващи за мъжете. 

Засъхнало червило: Остатъците от червило не са особено секси, най-вече когато са напластени в ръбчетата на устните. Налага се от време на време да проверяваш как изглеждаш, за да не се стигне до конфузни ситуации.

Червени устни: Тук може би ще те разочароваме, ако обичаш аленото червило. На много жени им стои добре, когато е съчетано с останалия грим, тена и дрехите. Въпреки това, много мъже не го намират за секси.  

Това, разбира се, не означава, че трябва да се откажеш от грима. Просто търси хармония между цветовете и не прекалявай с количествата.