Всяка вечер търкате с памучния тампон очите си, опитвайки се да изчистите спиралата, а на следващия ден слагате отново, за да имате прекрасни мигли... Да, всички мечтаем за красиви и дълги мигли, но не всички знаем как да се грижим правилно за тях.

Миглите често (разбира се, не винаги) са изложени на химическо въздействие и не по-малко от косата се нуждаят от грижи и подхранване.

Падане на миглите

Това е естествен процес и обикновено се случва незабелязано: старите мигли се заменят с нови. Но ако забележите, че миглите стават все по-редки, е време да предприемете мерки. Основните причини за загуба на мигли са неправилна грижа възпаление, алергии, отслабен имунитет и ниско качество на козметиката.

За да предотвратите загубата на мигли трябва:

  • Внимателно да избирате спиралата си. Ако очите ви се зачервяват и имате сърбеж, възможно най-бързо измийте грима, а след това кажете сбогом на новата ''прекрасна'' спирала. Всъщност мастилото в туша трябва да съдържа кератин и витамини, така че следващия път обърнете внимание на написаното на опаковката или задайте въпрос на продавача. Пазете се от имитации!
  • Всяка вечер преди лягани почиствайте грима си. Важно е да го правите правилно: нанесете крем за отстраняване на грим на горните и на долните мигли и оставете така за около 30-40 минути , след което премахнете нежно с памучен тампон. Никога не търкайте - рискувате падане на мигли.
  • Яжте правилно: повече зеленчуци, плодове, пресни сокове и по-малко пържено и сладко. Наблегнете на храни с високо съдържание на цинк и витамин В5.
  • По време на летния сезон използвайте качествени слънчеви очила: ултравиолетовите лъчи имат отрицателен ефект върху миглите.
  • Преди лягане втривайте рициново масло в миглите и клепачите. Също така можете да подхранвате миглите си с чиста четка от спирала, напоена с рициново масло.

    Стимулиране на растежа на миглите

  • Смесете рициново масло, масло от репей и малко сок от алое (витамин Е). Сипете тази смес в добре измита тубичка от спирала и всеки ден поставяйте малко количество върху миглите си с помощта на четката. След един месец ежедневна употреба ще сте щастлива да се похвалите с новите си дълги и плътни мигли. Репеят помага за укрепване на миглите, а рициновото масло възстановява техния растеж.
  • Каша от ситно нарязан магданоз и рициново масло (може да добавите и малко сок от алое). Нанесете на миглите и клепачите, направете лек масаж, което ще засили действието. Магданозът съдържа кератин и това ще спомогне за сияйния вид на кожата около очите.
  • Смес от масла: бадемово, рициново, розово, прасковено, ленено семе, от гроздови семки, пшеничен зародиш. Можете да смесвате всички масла или да изберете 2-3 по свой избор (смесете равни части ). Ако вкъщи имате етерични масла, спокойно можете да сложите по две-три капки и от тях.
  • Лайка, рициново масло, екстракт от невен. Лайката има анти-алергични свойства и анти-възпалителен ефект. Невенът подхранва, подобрява обмяната на веществата, отстранява болката и сърбежа, укрепва структурата.
  • Смес от морски зърнастец, рициново масло и ела - полезен коктейл за кожата и миглите. 

Много полезно: Изплакнете очите с отвара от лайка и направете компрес от черен и градински чай.

Давайте почивка на очите и миглите си 1-2 пъти в седмицата, като ги оставате без грим.

Описаните по-горе методи не изискват особени усилия и не са скъпи. Най-важно е постоянството, но бързо ще се уверите колко впечатляващ е резултатът.