Хана Фрейзър е професионална подводна плувкиня, океански активист, модел и артист. Тази „истинска” русалка от Австралия, която в момента живее в Ел Ей, се е очаровала от вълшебните морски създания, когато е била едва на 3 години.

На 9 години си прави своя собствена опашка, ползвайки оранжев пластичен материал, вдъхновена от филм за русалки с участието на Дарил Хана.

Още от детските си години, Хана тренира в басейна си свободно гмуркане и задържане на дишането. През 2002 г., тя изработва втората си опашка, която е по-дълга, по-еволюирала и функционална, от детската й. Тя е направена от пластмаса, бумеранг, плавници и две закачалки с много лепило във вътрешността на костюма.

Като истинска русалка, Хана е плувала с най-различни създания – акули, морски лъвове, скатове, делфини, костенурки и много други обитатели на открития океан. Като пламенна защитничка на водния свят, младата жена и в момента работи по проект, свързан с опазването на китоподобните бозайници. Целта и е да спре избиването на делфини и китове. Друго нейно занимание, което практикува през свободното си време, е изработването на опашки като нейната.

На хората, които гледат странно на необикновеното и хоби, Хана казва, че в океана се чувства свободна и изразява себе си по най-добрия начин. Във водата, може да усетите връзката и изобилието на живота около вас.

Хана е допринесла изключително много за подводния свят. Тя се бори за неговото оцеляване, а с идеите си се превръща в истински пример за възхищение. През 2007 г., тя плува в Японско море заедно с музиканти, сърфисти и популярни личности, за да спре бруталните нападения на хиляди делфини от местните рибари. През 2009 г., Хана плува с 14-метрови Големи бели акули в Мексико, за да се опита да създаде и наложи правила за риболова в различните страни. Участвала е в редица филмови продукции, за да разпространи съобщението, че избиването на делфини и китове трябва да спре.