Когато сме на диета, няма как да не премине през ума ни мисълта за т.нар. магически, чудотворни, революционни или както искате ги наричайте хапчета за отслабване, които ни гарантират бързо и безпроблемно сваляне на килограми. Все пак кой не иска да се отърве от излишните мазнини, без да си мръдне пръста.

Цялата пропаганда около тези хапченца звучи много съблазнително, но както се оказва обикновено – „много шум за нищо“. Голяма част от хапчетата за отслабване, които ни предлагат по телешоповете, Интернет рекламите и всички останали средства за реклама, са една голяма лъжа и нищо повече. Някои от тях дори залагат на плацебо ефекта, при който ни препоръчват да спазваме хранителен режим, да спортуваме активно и същевременно да приемаме от магическите хапченца. При което, ако се замислете, се оказва, че в крайна сметка отслабваме не поради таблетките, които приемаме, а само защото сме променили начина си на живот и хранене.

Ако тези хапчета бяха истински, дали щяха да се предлагат на толкова ниска цена?

Определено трябва да се замислите над този въпрос. Едва ли „хищните“ производители на революционни хапчета биха изпуснали шанса да ви вземат колкото се може повече пари, ако тези химически субстанции наистина действаха по начина, по който ги представят.



Именно поради тази причина всички хапчета за бързо и лесно отслабване се предлагат на изключително достъпна цена, която малко или много би ви подтикнала да си ги купите. Все пак, ако имате сериозни проблеми с килограмите и искате да се избавите от тях по най-бързия начин, едва ли бихте „се стискали“ за някакви си 50-100 лева, стига да си спестите всички усилия, които трябва да положите, за да стопите излишните мазнини.

Щеше ли всеки 3-ти човек на планетата да има проблеми със затлъстяването, ако тези хапчета бяха истински?

Според последните изследвания всеки 3-ти човек на планетата е с наднормено тегло. На първо място са американците, а както знаете те са луди по телешопинга и като цяло по тестването на всякакви налудничави методи за отслабване. Така че, ако тези хапчета наистина действаха, то едва ли американците щяха да изглеждат по този начин, а и не само те – всички хора по света щяха да се възползват от техният чудотворен ефект.

Все пак има ли някакъв начин, по който бихме могли да ускорим процеса на топене на мазнини?

В интерес на истината – ДА! Но става въпрос за хранителни добавки, които малко или много СПОМАГАТ за по-бързото изгаряне на мазнини. Нарочно подчертавам думата СПОМАГАТ, защото ако не спазвате подходящ хранителен режим и не спортувате активно, от приема им няма да имате абсолютно никаква полза.
Препоръчвам ви обаче, да прибегнете до тяхното използване, само ако се окажете в застой и спрете да топите мазнини.