Ако сте любители на леките месни предястия, тази рецепта е само за вас. Тези хапки могат да впечатлят и най-изисканите ви гости, а в същото време са изключително лесни за приготвяне и ви позволяват да развихрите въображението си, като добавите други продукти, които обичате. Като допълнителен бонус е и това, че са напълно здравословни.

Необходими продукти:

  • 7 белтъка
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 200 грама пушено пилешко бяло месо
  • 200 грама гъби
  • 2 глави лук
  • 2 супени лъжици натрошено сирене
  • 1 супена лъжица ситно нарязан пресен лук
  • 20 стръка пресен лук
  • сол, черен пипер

Подготовка: Накълцайте пилешкото месо. Нарежете гъбите, главите лук и пресния лук на ситно. Кипнете стръковете пресен лук във вряла вода, за да омекнат. 

Приготвяне: Разбийте белтъците с 60 мл вода и нишестето. Загрейте незалепващ тиган и без мазнина "изпържете" по една лъжица от тази смес, за да получите около 20 кръгли питки. Наредете ги в чиния и ги оставете на стайна температура.

На умерен огън в незалепващ тиган запечете нарязаното на кубчета пилешко, гъбите и лука. Намалете огъня и добавете сиренето, нарязания пресен лук, сол и черен пипер на вкус. Разпределете тази смес върху питките, завийте ги и ги вържете със стрък пресен лук. Дръжте ги на хладно и сервирайте при стайна температура.