Необходими продукти

340 мл. топла вода

36 гр олио/ зехтин (3 гол. мерки)

10 гр. сол (1,5 малка мерка)

7 гр. захар (1 малка мярка)

5 гр. суха мая

340 гр. бяло брашно

150 гр. типово брашно 

Начин на приготвяне

Аз използвам брашно само на София Мел и не го пресявам преди употреба, но вие ако решите го направете. В посочения ред поставям всичко в хлебопекарната. Най-отгоре изсипвам маята. Пускам на основна програма за 3 часа. Размер на хляба 800 гр., на средна коричка. Правя го с отложен старт, през нощта. На сутринта имам мек, но не горещ хляб. С тази пропорция се запазва до 3 дни в прекрасна форма. Мек, плътен и не се троши. Режат се идеални филийки за сандвичи. Изпращам ви рецептата, защото аз търсих рецепта за хлебопекарната доста време преди да си намеря моята. Комбинацията от двете брашна пасва идеално на вкуа ни. Не е бял, но не и напълно черен. Пробвайте, мисля, че ще хареса и на вас! 

Ако искате и вие да се включите в коледния конкурс на София Мел и Dama.bg, можете да го направите тук