На света имало талантливи хора... или по-скоро адски креативни и с изумително въображение! Такъв човек е Хонги Ю - шанхайска артистка, която прави от нищо-нещо, буквално. Стига да се вдъхнови, жената прави такива чудесии, че не можеш да си ги представиш, въпреки че ги виждаш.

Какво имаме предвид? Ще ви споделим две идеи на Хонги Ю. Първата е вдъхновена от песента “Secret” на Jay Chou’s. В нея е снимана красива картина от есенни листа. Е, изкуството на Ю не е свързано с листа, а с мръсни петна от кафе. Да, тя ползва отпечатъка, който оставя след като поставиш мръсна чаша на масата, например, за да създава различни портрети. Този, чиито снимки виждате по-долу, е отнел на Хонги 12 часа, малко вода, за да не се получи грозно сливане на пръстените и търпение. По-светлите части се правят, като се изчаква първоначалния отпечатък да изсъхне, за да се сложи другия. Сега ви оставяме да се насладите на това чудо... от петна от кафе.





 


Следващия „подвиг” на Хонги Ю е свързан с чорапи. Талантливата шанхайска перла, създава портрет на известен филмов режисьор от 750 чифта бели и черни чорапи. Освен тях, картината изисква и бамбукови пръчки и игли. Всичко това, заедно със сенките и другите подробни детайли, й отнема 3 седмици. Този път, вдъхновението й идва от малка тясна уличка в Шанхай. Там тя вижда дрехи, закачени на бамбукови пръчки, след което се среща с майстор, който се интересува от бамбук. И така се появява магията... 







Хонги Ю има канал в youtube и сайт, където качва новите си интересни проекти и споделя информация за тях. Може да видите още от нейните проекти на www.ohiseered.com.

А сега ви оставяме да се насладите на още един проект, който подбрахме за вас. Пуснете си видеото, приятно гледане.