Днес решихме да вмъкнем тема за самотните птици и преди да ти стане гузно, че от време на време избягваш хората, ние от екипа на Dama.bg ще те успокоим – освен че е приятно понякога да оставаш сама, е и полезно! Все пак никой не знае по-добре от теб как да си починеш и да се заредиш с хубави емоции.

Ето и фактите, по които ще познаеш, че говорим точно за теб:

1. Уикенд, който си оставила без планове и без отговорности, а да си сама у дома се нарежда на челна позиция в ранклистата на най-готините ти уикенди.

2. Понякога приятелите ти се опитват да те включат в своите планове, но ти отказваш без никаква конкретна причина, освен може би факта, че тайно искаш да останеш сама в този ден. (Планът ти е да нямаш никакви планове…хората трябваше да са разбрали това до сега…нали?)

3. Хубав албум със снимки, книга или филм могат да задържат вниманието ти повече от всяко парти, бар или дискотека.

4. Да се намираш в дървена колибка някъде в планината, далеч от всичко - може би това е най-добре прекараната почивка за теб.

5. Има ли нещо по-хубаво от това да пътуваш сама? Твоето време да събереш мислите си, да слушаш любимата си музика и четеш книги часове и часове наред, без никой да те безпокои. Има ли нещо по-хубаво от това?

6. Дори и да имаш връзка, си намираш оправдания да прекарваш часове наред сама, за да задоволиш малката си лудост. (А и така се поддържа здрава и щастлива връзка - по-трудно ще си омръзнете, нали?)

7. Можеш дълго да стоиш на дивана, да слушаш музика и да гледаш „в точка“, след което изпитваш неимоверно удоволствие от добре прекарания следобед.



8. Обожаваш вечерите, в които оставаш сама, сипваш си питие и сядаш да разглеждаш старите си вещи. Спомняш си отдавна забравени неща, звъниш на хора, които не си чувала от години. Разтоварваща вечер, която за кратко те отнася на съвсем друго място. Може ли да има нещо по-приятно…

9. Ако някой някога те описва, една от думите за теб ще бъде: независима.

10. Плановете, които сте правили с приятели, изведнъж се провалят. Първото нещо, което си казваш, е „Супер, ще имам повече време за себе си!“