Всеки казва: "Жената трябва да бъде женствена" Но в същото време никой не може да обясни какво точно има предвид. И всичко това, защото женствеността е много различна и всяка дама от зодиака има своя собствена такава.

Овен

Истинска амазонка! Но не Амазонка от гръцката митология, което допуска мъжете на една стрела разстояние. За дамата Овен трябва да попитате Дон Хуан: "Не, ние не сме равни: аз съм ловец и воин, а ти - паразит". Така че е по-добре да се пазите от жената Овен. Тя не е просто роден ловец и воин, тя е един много импулсивен човек, който определено знае какво иска и как да го постигне. Първо пребива до смърт, а след това гледа кой е попаднал под тежката ѝ ръка.

Телец

Богиня! Не сте очаквали, нали? Мислите, че богини са Близнаците, владеещи вътрешните си демони или Скорпионите, които са в състояние да променят реалността? Да, ама не. Истинската богиня е дамата Телец. Първо тя съвсем необяснимо успява да извърши чудеса, които можете да видите и докоснете: що се отнася до жилища, коли или бижута. Второ – на младата дама Телец трябва редовно да ѝ се правят жертвоприношения, иначе тя ще се обиди и ще донесе мор, глад или чума. Трето - младата дама Телец, както и всички богини, се знае, че не е много добра, но не е и зла. Тя може да осигури на всекиго личен рай, но и персонален ад, един вид изложба на постиженията на Светата инквизиция. Но бъдете уверени, че всичко това е напълно заслужено.

Близнаци

Нимфа! Дамата Близнаци е вечният тийнейджър, а не кукла с добре запазено личице. У всички млади дами Близнаци е запазен младежкия бунт и реалните безумства. Секс, наркотици и рок енд рол. Е, добре – без наркотици. Те не се нуждаят от такива вещества, в тях има пълен асортимент от демони, които понякога пускат навън. И дори тогава, когато момичето Близнаци стане баба, многобройните й личности продължават да пият Портвайн, да ходят на светски приеми в черни кожени якета, да се влюбват като за първи път - до смърт. Разбира се, и да носят на лицето си израза на презрение към глупавия свят на възрастните.

Рак

Жената - майка! Дамата Рак обгрижва истински всички, които счита за близки, а тези, които не са, също може да разчитат на нея, но само ако наистина е много необходимо. Предели на тази грижа няма и никога няма да има: майката Рак би защитила детето си дори от Терминатор. Като цяло женствеността на дамите от зодия рак са еталон. А тези, които момичето Рак обича - редки късметлии. Е, ако те се съгласят да приемат своето щастие изцяло, с всички условия. 

Лъв

Царица! Женствеността на лъвицата наистина е царствена, защото там, където тя се появява, престават да съществуват други жени. Добре, че Лъвицата мисли и се държи подобаващо. Въпреки това тя има маса безспорни предимства, така че тази малка слабост е простима. Кралицата, в действителност, не сяда на престола, само за да гледа отвисоко всички останали. Тя управлява държавата и поданиците си. И понякога ги екзекутира за назидание. Така че, ако не искате на ешафода – по-честичко възхвалявайте лъвицата. Понякога действа, но не и ако новият фаворит е по-добър от стария.

Дева

Мъдра жена! Да, най-умната жена, на която всички искат да подражават, но не се получава. Защото никой не знае как. Незнанието ражда мракобесие: всички тези поли до пода, мотото "Назад към патриархата!", мистиката, с една дума, всичката тази ограниченост, която Девата знае как да промени с един размах на пръчицата си. Само и единствено Девата знае какво е истинската мъдрост, желязна логика, аналитично мислене, шпионска наблюдателност и феноменална памет. Всичко това е Девата!

Везни

Благоговейно творение, нежно "като цвете". В действителност дамата Везни е крехък ангел, същество, което трябва да бъде защитено от този зъл и бездушен свят, в момента, в който тя попадне в него. Дамите Везни са родени творци: те са в състояние да създадат за себе си своя собствена отделна Вселена, в която живеят понита, с гриви като дъги и феи, пръскащи магически прашец. И в този красив свят с Везните биват истински щастливи. Те са негови пазители и няма да пуснат всекиго току-така. Трябва да имате имате специални заслуги като например умение да създавате около себе си красота и спокойствие. Или пък да различите десертен нож от вилица за риба.

Скорпион

Жената - вамп! Фатална жена, вещица и секс-бомба - три в едно. Това означава, че в действителност е 100 в едно: всички нюанси на женствеността и 50 нюанса на сивото... за завършеност. Дамата Скорпион успешно съчетава всички качества, които обикновено се приписват на жените, без да се прави разлика между положителни и отрицателни. Като цяло тя е едно прекрасно, но понякога коварно и непонятно същество, което е много привлекателно за противоположния пол и има убийствена женственост.

Стрелец

Гейша! Всички останали знаци считат, че женствеността е един вид ефимерна субстанция, вградена по подразбиране у всяка млада дама. Но младата дама Стрелец не мисли така. Според нея женственост, това е полезно умение: например от нищо да сготви вечеря за 12 души или да намери удобна пътека в непозната местност, или дори да дресира котката си брилянтно. Една млада дама Стрелец знае как да бъде женствена. Когато това ѝ е нужно. Тя има и други умения, но това, че се е издигнала до ниво " богиня" е достатъчно.

Козирог

Муза! Но не тази, която възпяват поетите, а тази, от която самите те се крият и умоляват "Достатъчно, стига!" Тя ги вдъхновява според силите си, а при нея те са по-скороот стадо товарни коне. От друга страна, ако не я дразните и не спорите с нея, ще установите, че тя може да бъде и котенце. Понякога и то само за избрани.

Водолей

Спортистка и истинска красавица! Женствеността на дамите Водолей е променлива, както всички останали нейни качества. Но едно нещо остава постоянно - нейният темперамент. В този смисъл, можем да заключим, че за покой и почивка дори не може да стане дума и това съпътства и всички онези, които са избрали да живеят с жена Водолей. Непоносимо дълги, страшни кошмари, след които се будиш в студена пот. Защото, ако младата дама Водолей е притихнала, значи скоро ще избухне. Но ако и докажеш, че е единствена за теб, то ще разбереш смисъла на истинската любов!

Риби

Актриса! И не само актриса, а истинска прима. Дамата Водолей е самата девица, донесла на света мантрата " Жената трябва да бъде женствена!" И брилянтно се въплъщава в този образ: понякога изглежда, че модата и красотата са създадени единствено за нея, макар и да е на мнението, че стандарт за женственост няма и не съществува. Зад перфектно боядисаните устни на дамата Риба се скрият осемнадесет реда, остри като бръснач зъби на акула. С тях може да си хапне за закуска всеки. А това за нея е лесно толкова, колкото да си напудри носа.