Планирайки отпуската си за 2015 година, не забравяйте да погледнете хороскопа на пътешествията!

Покровителката на 2015 г. - Дървената Овца, обича да пътува, но не й харесва да прави дълги преходи или да отсяда в евтини хотели. Тя се интересува от
луксозни курорти, спални вагони, полети в бизнес-класа. Привличат я СПА процедурите и задграничното пазаруване.
С настъпващата година ние ще очакваме от почивката си не толкова вълнуващи приключения, колкото релакс, обгрижване и възможност да попълним гардероба и да се покажем в целия си блясък.

Овен

През 2015 година ви предстои да пътувате и в страната, и в чужбина. Ще съвместявате едновременно деловите ангажименти с по-необичайни развлечения.
Ако все още не сте избрали място за отдих, то Унгария много ви подхожда по астрологически показатели. Там ще намерите термални извори, където ще се възстановите, и безупречно обслужване, което ще ви помогне да се почувствате като истински аристократ.
Избягвайте топлите страни и местата с горещ климат. Избирайки регион, се откажете от държави, в които говорят на съвършено непознат за вас език.

Телец

С настъпващата година ще се стремите към комфортна почивка. Надали ще изберете екстремни развлечения и дълги екскурзии, след като душата ви жадува за уединение и тишина.
Всичко това вие ще намерите в Хърватия - именно в тази страна в годината на Овцата ще ви приемат като у дома. Невероятната природа и чистият въздух ще са истински балсам, който бързо ще ви избави от умората и раздразнителността, а кухнята ще ви изненада приятно.
Трябва да избягвате шумните и многолюдни курорти, а също и места практически лишени от растителност. Колкото по-малко са хората и повече растителността, толкова по-добре ще отдъхнете.

Близнаци

През 2015 г. избягвайте екстремните и екзотични места. Най-добре се отправете към страни с богата духовна традиция и история, от която ще научите нови неща.
Например в Армения. Ако стигнете до далечен Китай пък, вие ще съберете много впечатления и възможност да обогатите своя вътрешен мир.

Рак

Най-добрите места за отдих за вас са: море, езеро, река, термални извори. Главното е да ги използвате по предназначение. Водата не толкова ще ви подари отличен релакс, колкото ще ви помогне да се избавите от много проблеми със здравето, в това число и емоционални. В страни като Португалия и Финландия ще намерите водни пространства и комфортна обстановка.
Избягвайте през 2015 година африканските страни, а също така степните и пустинни региони.

Лъв

Трябва да изберете такива курорти, в които ще бъдете обслужени като истинска кралска особа. Основното време отделете на СПА
процедури и излежаване на плажа. Удачно решение е пътешествие до Гърция - именно това е страната в настъпващата година, която съвпада
на Лъв по настроение и удовлетворяване на потребностите.
Избягвайте горите, мото-сафаритата в пустинята и пътуванията с шумни компании.

Дева

Избягвайте екзотичните страни - голяма е вероятността от ухапване от опасни насекоми и влечуги. Поради това изберете области, където можете да укрепите здравето си.
Удачно място е пътуване до Израел, особено в районите около Мъртво море. Разбира се, там е най-добре да отидете през пролетта или есента. Ако отпускът ви е през лятото, отправете се към Средиземноморието.

Везни

По астрологически показатели за вас е най-добре да посетите Италия. Удачен вариант е и Австрия, но не в планините. Насладете се на качествената храна и богата култура. 
Избягвайте пътешествия в райони с лоша транспортна инфраструктура.

Скорпион

За вас удачен вариант е да почивате на многолюдно място, където може да се насладите на допълнителни активности (да вземете участие в карнавал, състезание и т.н.). За да се заредите с бодрост, сили и оптимизъм, е важно да сте сред хора с щастливи лица. Енергийно ви отговарят Швейцария и Холандия.
Избягвайте тропическите страни. Въздържайте се и от нощни къпания.

Стрелец

През 2015 г. ще пътувате не само за удоволствие, но не забравяйте удоволствията. Където и да ви отведе съдбата, опитайте местната кухня или си устройте шопинг тур по пазарите. През почивката отидете там, където никога досега не сте били.
По астрологически показатели най-доброто място за вас е Венеция. Избягвайте места, свързани с неприятни спомени или лоши асоциации.

Козирог

През 2015 година трябва да бъдете там, където има постоянни грижи - в санаториум или в курорти с интензивни СПА процедури.
Можете да се отправите и на пътешествие, но не с непозната компания. По енергия съвпадате с места като Израел, където ще съвместите
процедурите с посещение на духовни центрове и места, буквално пропити с култура и колорит.

Водолей

Местата за вас са там, където има богата културна програма. Може да се отправите към някоя европейска страна или на фестивал. Колкото повече разнообразни впечатления получите, толкова по-мощен заряд ще имате за цялата година. По астрологически показател за вас идеалното място е Франция, а ако искате да се запознаете с друга култура, то посетете Япония.

Риби

Използвайте всяка възможност за смяна на обстановката. Дори и да не сте в годишен отпуск. Отдайте предпочитания на местата, в които има отлично обслужване. По енергия ви подхожда Турция, места с гори и езера.
Избягвайте почивка при роднини или лош хотел - не трябва да икономисвате, в противен случай отпуската няма да е позитивна.

Астрологичната прогноза не отчита международната политическа ситуация, така че проучете дестинацията, преди да тръгнете натам.