Златният испански тенор Хосе Карерас, който ще каже последно сбогом на родната публика с концерт на 3 декември в София, направи грандиозно закриване на 11-я международен фестивал “Чихуахуа”. Събитието е утвърдено като един от най-важните културни фестивали в Мексико и събира на едно място музика, театър, танци, литература, кино, живопис и фотография. Специалното участие на великия Карерас събра над 20 000 души, а самият той заяви дни преди изявата си: „Концертът ще бъде пълен с изненади“.

Музикалната програма за закриването на тазгодишното издание мина под ръководството на Давид Хименес – племенник на самия Карерас, който ще дирижира и концерта му у нас в зала 1 на НДК. Музикалният акомпанимент бе подсигурен от три симфонични оркестъра, а една от изненадите за вечерта бе сопраното Летисия де Алтамирано.

Освен с красивия глас на испанския крал на операта и редица други силни певци и артисти, блестящият фестивал завърши с изпълнения на мариачи и празнични фойерверки.

За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.