В навечерието на 80-годинишнината от рождението на Лучано Павароти, която се навършва днес (12 октомври), Хосе Карерас си спомни за знаменития си приятел. “Павароти ми липсва много. Често мисля за него и времето, когато правехме тези мащабни концерти с него и Доминго като “Тримата тенори” – незабравими времена. И тримата не осъзнавахме, че пишем страница от историята на музиката”, заяви Маесторо, който ще изнесе прощален концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК.

‘‘Лучано беше изключително забавен човек. Разсмиваше ни като сменяше думите от ариите или измисляше различни щуротии – много обичаше да се забавлява. Често играехме покер заедно - Лучано беше добър актьор. Готвеше фантастично – все още помня вкуса на лазанята му‘‘, разкри Карерас.

Последният шанс на родната аудитория да види на живо испанския тенор ще бъде на 3 декември в зала 1 на НДК. За голямото събитие у нас на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Неслучайно прощалното турне на единия от “Тримата тенори” е озаглавено “A Life In Music”. Ще прозвучат както най-известните оперни арии, така и безупречна селекция от евъргрийни и неостаряващи класики. Самият Карерас вече сподели, че няма търпение да се завърне в София, защото пази специални спомени за родината ни, а някои от най-близките му приятели са българи.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа.