2015 година ще бъде знакова за великия Хосе Карерас, който ще изнесе концерт у нас на 3 декември в зала 1 на НДК! Тенорът ще се сбогува с почитателите си с прощално турне и в същото време ще отбележи 25 години от създаването на световоизвестния музикален феномен, наречен Тримата тенори. Хосе Карерас, Пласидо Доминго и Лучано Павароти се събират за първи път през 1990 г. за финала на Световното първенство по футбол, което се провежда в Италия.

Малко известен факт е, че именно Маестро Карерас дава идеята за събирането на трите най-ярки гласа на оперната музика. Целта на триото е да събере пари за фондацията на Карерас за борба с левкемията – тогава тенорите все още нямат представа, че ще променят възприемането на оперната музика завинаги.

Благодарение на възторжения прием от публиката, Карерас, Доминго и Павароти разпродават за часове най-големите стадиони на планетата, а дисковете с концертите достигат 23 милиона копия тираж. Тримата тенори и досега държат рекорда за най-печеливш летен концерт на всички времена. По време на турнето си през 1996 г. изнасят концерт на Джайънт Стейдиъм в Ню Джърси, който донася приходи от точно 20 172 223 $.

Турнето “A Life In Music”, с което Хосе Карерас ще се сбогува с почитателите си по цял свят, ще бъде също толкова паметно за всички, които обичат класическата музика. Именно затова Маестрото следи и за най-малките детайли за последното си излизане пред публика.

За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК ще му партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на Маестро Давид Хименес.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК.