Хосе Карерас, който ще каже последно сбогом на родната публика на 3 декември в София, стартира прощално си турне „A Life in Music“ с невероятен концерт в Италия. Стартова точка на тура бе град Матера, а избраното място бе невероятният парк на замъка Трамонтано. Българските почитатели са едни от малкото в света, които ще могат да се насладят на „A Life in Music“, след което великият тенор ще се оттегли от музикалната сцена.

Ден преди първия концерт от обиколката Карерас даде прес-конференция, на която получи специална изненада - дизайнерски фотьойл, изработен ексклузивно за него в една-единствена бройка. Концертът в град Матера, който заедно с Пловдив е отличен като Европейска столица на културата за 2019 г., завърши с бурни овации от страна на публиката и четири изпълнения на бис.
За концерта у нас на 3 декември в зала 1 на НДК на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК.