Не винаги е възможно да се храните на масата, но когато ядете в движение или докато правите нещо друго, вие сте по-склонни да консумирате допълнителни калории. За да избегнете увеличаване на теглото, избягвайте да ядете на следните 5 места:

Стоейки прави в кухнята

Когато отидете към кухнята за бързо хапване, сте заобиколени от храна, така че не е чудно, че в крайна сметка ядете повече, отколкото очаквате. Най-лошо е да ядете, докато стоите пред отворен хладилник или шкаф, или нетърпеливо направо от опаковката, тъй като е трудно да следите колко храна сте консумирали. Ако сте гладни, си подгответе подходяща порция в чиния и седнете на масата, за да се нахраните.

В колата

Бързото ядене никога не е добра идея. Бързата храна има тенденция да бъде с високо съдържание на калории и когато ядете по време на шофиране, вие често поглъщате храна бързо, за да могат и двете ви ръце да са на волана. Вие сте също толкова заети да гледате пътя, че не забелязвате какво количество храна поемате. Ако ви се случи да ядете в колата, пригответе си здравословно ядене и десерти, за да знаете точно колко калории консумирате.

Пред телевизора

Телевизионните реклами са брутални, когато става въпрос за събуждане на апетита. Всички тези реклами за пици, хамбургери, чипс, пилешки крилца и десерти наистина те карат да се насочиш към хладилника. И се връщате с торби с чипсове, кутии сладолед и шоколади. Няма нищо лошо в малко чипс преди любимото предаване, но просто се уверете, че не поглъщате безкрайни калории. Вземете си малка порция и върнете останалото в кухнята.

На бюрото

Това е толкова труден за разчупване навик, особено ако работите от 9 до 5 и ви се налага да сте на бюрото през обедната почивка. Този навик е подобен на яденето в колата или пред телевизора. Заети сте и не обръщате внимание на това, което ядете, и преди да се усетите, сте погълнали цяла чиния с храна в рамките на минути. Когато ядете бързо и не обръщате внимание на всяка хапка, мозъкът ви не регистрира колко реално сте яли, така че в крайна сметка се чувствате много гладни, вместо да сте се заситили, което довежда до поглъщане на повече храна. Ако можете, стане от компютъра, отидете до кухнята за най-малко 15 минути, за да се нахраните на спокойствие. Не се изкушавайте от пакети с храна и лакомства в някое от чекмеджетата на бюрото ви.

В леглото

Има няколко причини хората да ядат в леглото си, например сте болни, искате да се поглезите или просто ви мързи. Но като цяло яденето в леглото не винаги е добро нещо. То насърчава безсмисленото хранене и създава една нехигиенична зона за сън. Избягвайте да ядете в леглото. А ако е необходимо, просто си вземете една по-малка купичка с пресни плодове за няколко часа.