Ако традиционният хумус ти е омръзнал или не обичаш да използваш консервирани продукти, като нахута, днес имаме една рецепта, която много ще ти допадне. С нея ще можеш да си направиш вкусен и много здравословен хумус за минути.

Необходими продукти

2 чаши вода
1 чаша червена леща
2 скилидки чесън
2 супени лъжици тахан
4 супени лъжици зехтин
сок от 1 лимон
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка пипер
½ чаена лъжица прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

Постави 2 чаши вода в подходящ съд и я изчакай да заври. Добави червената леща и намали котлона до умерена температура. Изчакай 10-15 минути, докато течността се изпари и лещата се сготви.

Добави лещата и всички останали съставки в блендер и блендирай, докато получиш хомогенна смес. Хумусът ти е готов! Когато го сервираш можеш да го поръсиш с още малко чревен пипер по твой вкус - пушен или лют.