"Пазители на галактиката", "Вината в нашите звезди" и "Да разлаем съседите" се сдобиха с най-много номинации - по 7, на тазгодишните филмови награди на MTV, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Пазители на галактиката" получи номинации за Крис Прат в категориите най-добро изпълнение на актьор, най-добро изпълнение без тениска, най-добро музикално изпълнение и най-добро комедийно изпълнение. "Вината в нашите звезди" получи номинации за Шейлин Удли и Ансел Елгорт в категориите за най-добра актриса и актьор, най-добро дуо и най-добра целувка.

"Да разлаем съседите" е с номинация за Дейв Франко и Зак Ефрон за най-добро дуо, докато Зак Ефрон и Сет Роугън са номинирани за отличията за най-добра битка и най-добър музикален момент.

Тазгодишните претенденти за наградата Оскар за най-добър филм - "Юношество", "Американски снайперист", "Селма" и "Камшичен удар", ще се съревновават помежду си и за приза на MTV за филм на годината заедно с "Пазители на галактиката", "Вината в нашите звезди", "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" и "Не казвай сбогом". Носителят на Оскар-а за най-добър филм - "Бърдмен", няма да участва в надпреварата, тъй като лентата е с номинации само в две категории - за най-добра актриса (Ема Стоун) и за най-добра битка (Едуард Нортън срещу Майкъл Кийтън). Носителите на награди се определят с вота на феновете.

Церемонията по връчването на наградите ще бъде излъчена на живо от MTV на 12 април. Водеща на шоуто ще бъде актрисата Ейми Шумър. 

Източник: БТА