Симеон Червенков е победител в предаването Masterchef по Btv. Той спечели наградата от 100 000 лева. Уникалните ястия на победителя успяха да впечатлят професионалното жури - Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев. Двамата претенденти Елена и Симеон трябваше да готвят меню от три стъпки предястие, основно ястие и десерт.

Елена се опита да впечатли журито с маринована сьомга, агнешко руло с кус-кус и кардамон, шоколадов кейк с вишни с крема сирене. Всичко това спечели одобрителните коментари на професионалните готвачи и съвсем малко забележки.

Симеон бе сготвил рол от авокадо, телешки стек върху ризото и лимоново парфе и впечатли строгото жури, което не спираше да го хвали.

Eлена Петрелийска е от град Хаджидимово, но живее в София. Тя признава, че именно готвенето й помага да излезе от най-трудния момент в живота си до сега, когато е страдала от анорексия. "За мен преди няколко години храната беше абсолютен враг и не исках да имам допир до нея. Най- ниското тегло, което съм имала е 39 кг. Един ден моята баба ми даде две дебели готварски книги и разглеждайки тези книгги аз осъзнах, че всъщност храната не е нещо страшно.", казва Елена. Тя посвети своето участие на родителите си и каза, че една много ужасна страница от нейния живот е затворена завинаги.

33-годишният управител в международна компания Симеон Червенков показа, че това е неговото състезание. Той е влюбен в италианската кухня и се превърна в краля на пастата. Симеон призна, че откакто е започнал състезанието е напълно отдаден на готвенето и е отслабнал с близо 7 килограма. Симеон заяви, че посвещава своето участие на цялото си семейство и на всички млади хора, които трябва да следват мечтите си.