Всеки от нас преминава през три основни цикъла на живота, по време на които имаме благоприятни шансове за връзка с представители от различни зодии. 

Екипът на Dama.bg вече ви запозна с любовната съвместимост според зодията, както и с вашата перфектна половинка. Сега ще обърнем внимание на трите основни цикъла на живота, през които можем да създадем здрава връзка с представители от различни зодии.

Овен
До 29,5 години: През този период Овенът има шансове за здрава връзка с Лъв и Стрелец, тъй като са еднакво амбициозни и напористи.
След 29,5 години: С годините Овенът става по-мъдър, по-улегнал и практичен. Ето защо успех на любовния фронт ще има с Козирог и Дева. Тези две зодии ще помогнат на Овена да придобие зрялост и мъдрост.
След 41,5 години: През този период по-малко напористият и съзрял Овен е съвместим с Близнаци и Везни. Тези две интелектуални зодии ще му помогнат да се контролира.

Телец
До 29,5 години: Младият Телец е съвместим с Козирог и Дева. С Девата ще се обгради с красота, а благодарение на Козирога ще постигне професионални успехи.
След 29,5 години: Телецът има навика да витае в облаците. Ето защо има нужда от Овена и Близнаците, които да го приземяват от време на време.
След 41,5 години: По-зрелият Телец иска дълбока връзка, която може да му даде Скорпион.

Близнаци
До 29,5 години: Близнаците са прекалено лекомислени и повърхностни на млади години, което ги прави подходящи за Везни и Водолей.
След 29,5 години: С времето Близнаците стават по-уравновесени и постоянни и намират сходство с Телец и Овен.
След 41,5 години: Най-голямото предизвикателство за Близнаците е да се контролират. Когато придобият самоконтрол, могат да бъдат щастливи със Стрелец.

Рак
До 29,5 години: Много страст и емоции Ракът ще има със Скорпион и Риби , тъй като и трите водни знака търсят приключения на тази възраст.
След 29,5 години: След тази възраст Раците съзряват и спират да се тревожат за всяка дреболия. Това ги прави подходящи за Близнаци и Дева.
След 41,5 години: Ракът се стреми към усъвършенстване на самоконтрола си и в това отношение може да му помогне Козирог.

Лъв
До 29,5 години: На млади години Лъвът се чувства щастлив с огнените Овен и Стрелец. И трите зодии са независими и импулсивни.
След 29,5 години: След 30-те години Лъвовете търсят спокойствие в личния си живот и се учат на търпение. В това отношение може да им помогне Козирогът. 
След 41,5 години: На тази възраст Лъвът се чувства по-мъдър, практичен и улегнал. Намира съвместимост с Везни и Скорпион. Везните се подчиняват на Лъва, а Скорпионът не му отстъпва в нито едно отношение.

Дева
До 29,5 години: Девите търсят успокоение в Козирога и Телеца. Макар връзките им да са малко пасивни, успяват да изградят силен съюз.
След 29,5 години: На тази възраст Девите са натрупали опит и мъдрост, знаят какво искат в професионален план и затова се стремят към Скорпиона и Лъва. Тези два знака могат да оценят достойнствата на Девата, без да ги подлагат на съмнение. 
След 41,5 години: С годините Девите започват да ценят добродетелите на Стрелците и им се доверяват.

Везни
До 29,5 години: Истинска страст Везните откриват с Близнаци и Водолей, но тази страст е непостоянна. На този етап обаче това е достатъчно за Везните.
След 29,5 години: С времето Везните стават по-практични и търсят подкрепата на Скорпиона и Овена. Тези силни огнени знаци могат да разнообразяват живота на Везните и да му придадат чар. 
След 41,5 години: Романтичните Везни се разбират чудесно с Риби и Стрелец в този цикъл. Те споделят общи интереси и идеи.

Скорпион
До 29,5 години: На тази възраст Скорпионът се нуждае от водните знаци Рак и Риби, тъй като търси силни емоции. Възможно е да си пасне и с Козирог и Дева.
След 29,5 години: С годините се засилва агресивността на Скорпиона, която може да бъде туширана от търпеливите Телец и Везни.
След 41,5 години: Подчертаният властен характер на Скорпиона открива много общо със Стрелец и Водолей, което ги сближава на психическо-сексуални нива.

Стрелец
До 29,5 години: Стрелецът запазва своята независимост с Лъв и Овен, макар че тези връзки са повърхностни и не толкова трайни.
След 29,5 години: Подчертаната тревожност на Стрелеца намира утеха в Дева и Близнаци, което го кара да се чувства по-уравновесен.
След 41,5 години: На тези години Стрелецът става още по-властен и агресивен, което прави възможни връзките му само със спокойни знаци като Телец и Везни.

Козирог
До 29,5 години: В този цикъл Козирогът е съвместим със земните знаци Телец и Дева. Въпреки че отношенията им са малко скучни, те устояват на изпитанията.
След 29,5 години: Хубаво е да се насочат към Водолей и Скорпион. С тях Козирогът може да се развие професионално, защото те му дават силната си подкрепа.
След 41,5 години: Амбициозните Козирози получават съвместимост с Риби, които ги обогатяват и духовно.

Водолей
До 29,5 години: Добре е Водолеят да се насочи към Близнаци и Везни. Близнаците са веселяци и ще направят живота на Водолея по-интересен. Везните пък ще му дадат хармония.
След 29,5 години: Практичните Водолеи ще се чувстват добре с Дева и Овен. Девата ще го направи по-практичен, а Овенът - по-амбициозен.
След 41,5 години: През този цикъл Водолеят се стреми към високия стандарт на живот и затова е съвместим с Лъв. И двата знака се целят в най-доброто.

Риби
До 29,5 години: На тези години Рибите са съвместими с Рак и Скорпион. Отношенията им са интересни и емоционални. 
След 29,5 години: Зрелите Риби ще се чувстват добре с Водолей, тъй като този знак тушира високата им емоционалност.
След 41,5 години: На тази възраст Рибите са постигнали хармония и мир със себе си. Съвместими са с Дева. Двете зодии могат да създадат стабилен съюз, защото се допълват идеално.