Преди да започнете направата на кекса, е нужно да изберете цвета за сърцето, което ще е във вътрешността на сладкиша.

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 и 1/2 чаша захар
  • 2 чаши брашно
  • 8 супени лъжици вода
  • 6 супени лъжици олио

За вътрешността ще е необходима сладкарска боя по избор, а за външната част са ви нужни 2 лъжици какао, ако разбира се нямате друга идея за цвят.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тавата, като е препоръчително тя да има правоъгълна форма, за да се получи желаният резултат. След което разбийте белтъците на сняг и ги оставете на страна. После разбийте жълтъците със захарта, постепенно добавете олио, вода и брашното. Добавете и боята. Накрая добавете и вече разбитите белтъци. Сместа се пече за около половин час. След това нарежете изстиналия кекс на парчета с дебелината на формата, с която ще изрязвате сърцата. Направете сърце от всяко парче.

След което приготвяте сместа за вторият кекс със същите продукти, като вместо боята добавяте какото. Разстилате малко от сместа в тавата, след което подреждате вече оформените сърца и заливате отстрани и отгоре с останала смес.

Сервирайте, като поръсите кекса по избор с пудра захар или захарни сърчица и се насладете на вълшебният любовен празник!